Στον «ρυθμό» της διαπραγμάτευσης τα κρατικά ομόλογα

Στον «ρυθμό» της διαπραγμάτευσης τα κρατικά ομόλογα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο προχωρούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών και καλλιεργείται θετικό κλίμα, τόσο θα παρατηρείται έστω και ελαφρά αποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων στην ΗΔΑΤ που λειτούργησε σήμερα για δεύτερη ημέρα.

Ειδικότερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 11,75% από 11,95% που ήταν το χθεσινό κλείσιμο. Αντίστοιχα οι αποδόσεις του 5ετούς και του 3ετούς κρατικού ομολόγου κυμάνθηκαν σήμερα αντίστοιχα στο 17,20% και 19,72% έναντι 17,60% και 20,95% στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Το spread (διαφορά απόδοσης μεταξύ 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο που είχε απόδοση 0,60%) διαμορφώθηκε στις 1.175 μονάδες από 1.133 μονάδες την χθεσινή μέρα.

Στα κυριότερα ευρωομόλογα της Νοτίου Ευρώπης το δεκαετές ιταλικό ομόλογο κινήθηκε σήμερα στο 1,77% από 1,78% την Δευτέρα, το γαλλικό δεκαετές ομόλογο είχε σημερινή απόδοση 0,96% από 0,95% την χθεσινή μέρα. 

Χωρίς μεταβολή σε σχέση με την χθεσινή μέρα έκλεισαν οι δεκαετείς αποδόσεις του ισπανικού και πορτογαλικού ομολόγου που διαμορφώθηκαν αντίστοιχα σε 1,86% και 2,39%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή