Αμετάβλητο διατήρησε τον ΕLA η ΕΚΤ

Αμετάβλητο διατήρησε τον ΕLA η ΕΚΤ

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμετάβλητο, όπως αναμενόταν, διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το όριο της έκτακτης βοήθειας ρευστότητας μέσω του μηχανισμού ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

Το όριο  βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά στα 91 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να επανεξεταστεί σε δύο εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, η επικεφαλής του τραπεζικού εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, δήλωσε ότι το Ιδρυμα παρακολουθεί εντατικά τις ελληνικές τράπεζες και οποιοδήποτε κεφαλαιακό έλλειμμα εντοπιστεί στον επικείμενο έλεγχο θα μπορούσε να καλυφθεί χρησιμοποιώντας μέρος των χρημάτων από το πακέτο διάσωσης της χώρας.

«Aν αυτή η αξιολόγηση εντοπίσει κεφαλαιακά ελλείμματα για ένα ή περισσότερα μεγάλα ιδρύματα, αυτά ίσως καλυφθούν από το κεφαλαιακό μαξιλάρι που θα δημιουργηθεί υπό το νέο ελληνικό πρόγραμμα, μετά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου», ανέφερε η Νουί, σε επιστολή της προς ευρωβουλευτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή