Με αποκλιμάκωση υποδέχτηκαν τα ομόλογα τη συμφωνία

Με αποκλιμάκωση υποδέχτηκαν τα ομόλογα τη συμφωνία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά αποκλιμάκωσης παραμένουν οι αποδόσεις των τριών κρατικών ομολόγων από το ξεκίνημα της σημερινής μέρας μετά την ολοκλήρωση των πολύωρων διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης με το κουαρτέτο των θεσμών.

Οι ξένοι επενδυτές δείχνουν ανακουφισμένοι καθώς απομακρύνεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας που θα μπορέσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου 2015 καθώς λήγουν ελληνικά ομόλογα αξίας 3,2 δισ. ευρώ. Μικρή υποχώρηση των αποδόσεων καταγράφεται και στα ευρωομόλογα της Νοτίου Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα στην εγχώρια ηλεκτρονική αγορά ομολόγων(ΗΔΑΤ) η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έκλεισε στο 10,45% υποχωρώντας κατά 112 μονάδες βάσης σε σύγκριση με την απόδοση 11,57% στο κλείσιμο της Δευτέρας. Στο 5ετές ομόλογο σημειώθηκε πτώση της απόδοσης κατά 229 μονάδες βάσης καθώς σήμερα διαπραγματεύθηκε στο 13,63% από 15,92% το απόγευμα της Δευτέρας. Ανάλογη εικόνα αποκλιμάκωσης σημειώνεται και στο ελληνικό 3ετές ομόλογο αφού η σημερινή απόδοση κυμαίνεται στο 14,40% και είναι μειωμένη κατά 340 μονάδες βάσης σε σχέση με την απόδοση 17,80% που είχε βρεθεί η απόδοση στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης.

Το spread (διαφορά απόδοσης 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό που έκλεισε στο 0,60%) διολίσθησε σήμερα στις 975 μονάδες βάσης μειωμένο κατά 105 μονάδες βάσης σε σχέση με τις 1080 μονάδες βάσης που είχε διαμορφωθεί το απόγευμα της Δευτέρας.

Στα ευρωομόλογα της περιφέρειας, το δεκαετές ιταλικό ομόλογο υποχώρησε στο 1,78% από 1,81% την Δευτέρα, το γαλλικό δεκαετές ομόλογο είχε σήμερα απόδοση 0,94% από 0,98% την χθεσινή μέρα. Στην ιβηρική χερσόνησο το δεκαετές ισπανικό και πορτογαλικό ομόλογο υποχώρησαν αντίστοιχα 1,84% και 2,34% από 1,87% και 2,40% το απόγευμα της Δευτέρας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή