Γ. Σταθάκης: Δύσκολα κα επώδυνα μέτρα προβλέπει η συμφωνία

Γ. Σταθάκης: Δύσκολα κα επώδυνα μέτρα προβλέπει η συμφωνία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε προβλέπει «δύσκολα και επώδυνα μέτρα», αλλά ήταν «η καλύτερη δυνατή» δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό (MEGA) ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Υπογράμμισε ότι στην συμφωνία «δεν υπάρχουν μειώσεις μισθών» και ότι οι μειώσεις των συντάξεων θα «είναι οριακές», ενώ για τα προαπαιτούμενα είπε ότι «είναι αρκετά» και ως βασικότερα ανέφερε το φυσικό αέριο, τις πρόωρες συντάξεις και σειρά μέτρων για τις διαρθρωτικές αλλαγές.

«Με το προηγούμενο πρόγραμμα η Ελλάδα καλείτο την περίοδο 2015-2018 να παράγει πλεονάσματα της τάξης του 4,3% κατά μέσο όρο ετησίως, τώρα μιλάμε για μια πολύ ήπια προσαρμογή, καθώς η Ελλάδα καλείται να δημιουργήσει πλεονάσματα εφέτος -0,5%, το 2016 0,5%, το 2017 1,75% και το 2018 3,5%», είπε ο υπουργός Οικονομίας.

Για την επιστροφή στην ανάπτυξη, ο κ. Σταθάκης είπε ότι οι προβλέψεις είναι να υπάρξει μεταστροφή από το α' η β' τρίμηνο του 2016, που θα είναι όμως οριακά υφεσιακό έτος, και ταχεία επιστροφή στην ανάπτυξη το 2017.

Ο Γιώργος Σταθάκης απέφυγε να σχολιάσει τη στάση των Γερμανών για τη συμφωνία , υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά ακολούθησε «μια συντεταγμένη διαδικασία» και ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τους τέσσερις θεσμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή