Σταθερότητα στην αγορά ομολόγων

Σταθερότητα στην αγορά ομολόγων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στην εγχώρια αγορά ομολόγων μετά το χθεσινό ράλλυ ανόδου στις τιμές και την αποκλιμάκωση των αποδόσεων. Οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αυριανή ψηφοφορία των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων της ευρωζώνης για να εγκρίνουν την πρώτη δόση των 26 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από το συνολικό ποσό των 86 δισ. ευρώ της τρίτης δανειακής σύμβασης.

Το spread του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε σήμερα στις 849 μονάδες βάσης από 830 μονάδες βάσης την Δευτέρας και 920 μονάδες βάσης που είχε διαμορφωθεί την προηγούμενη Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015. Η σημερινή απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ενισχύθηκε ελαφρά κατά 4 μονάδες βάσης σε σχέση με την χθεσινή συνεδρίαση και ανήλθε στο 9,09%. Αντίστοιχα η απόδοση του 5ετούς ομολόγου έκλεισε σήμερα στο 10,57% από 10,38% την χθεσινή μέρα. Το 3ετές ομόλογο είχε σημερινή απόδοση 10,65% και ενισχύθηκε οριακά κατά 1 μονάδα βάσης σε σύγκριση με την συνεδρίαση της Δευτέρας.

Οριακά αυξημένες ήταν οι αποδόσεις και στα ευρωομόλογα των χωρών της Νοτίου Ευρώπης ενώ το 10ετές γερμανικό ομόλογο παρέμεινε αμετάβλητο με απόδοση 0,60%. Πιο συγκεκριμένα η απόδοση της ιταλικής δεκαετίας έκλεισε σήμερα στο 1,79% από 1,76% την Δευτέρα και η γαλλική δεκαετία είχε σημερινή απόδοση 0,98% από 0,95% την Δευτέρα. Στην ιβηρική χερσόνησο η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς ομολόγου κινήθηκε σήμερα στο επίπεδο του 1,97% από 1,96% την χθεσινή μέρα, το 10ετές πορτογαλικό ομόλογο χθες είχε απόδοση 2,37% και σήμερα ενισχύθηκε κατά 8 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,35%. Τέλος η απόδοση του 10ετούς ιρλανδικού ομολόγου διαμορφώθηκε σήμερα στο 1,25% από 1,23% το απόγευμα της χθεσινής μέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή