Σύντομα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΕΤ Ηρακλής: δυσοίωνη προοπτική για τα δημόσια έργα

Για πολύ δυσχερές περιβάλλον επιχειρηματικής δραστηριοποίησης, τόσο για τα δημόσια έργα όσο και συνολικά για τον κατασκευαστικό/οικοδομικό κλάδο, κάνει λόγο η διοίκηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής, η οποία, με αφορμή τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου, τονίζει ότι η παρατεινόμενη οικονομική κρίση προοιωνίζεται πολύ δύσκολη κατάσταση για τον κλάδο. Οι πωλήσεις του ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής, κατά το πρώτο εξάμηνο, διαμορφώθηκαν σε 121,6 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 1,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όταν είχαν ανέλθει σε 123,47 εκατ. ευρώ. Αιτία αυτής της πτώσης ήταν ο μειωμένος όγκος των εξαγωγών και των εγχώριων πωλήσεων, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, των εκλογών και της αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας.

ΒCA

Δεδομένης της συνεχιζόμενης αναστάτωσης που φέρνει σε χιλιάδες οικογένειες η επιβολή ΦΠΑ 23% σε όλες τις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης, το ΒCA αποφάσισε να απορροφήσει πλήρως το ΦΠΑ στα δίδακτρα του εκπαιδευτικού έτους 2015-2016 για όλους τους φοιτητές. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το BCA, απορροφώντας το ΦΠΑ, δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να προετοιμαστούν για το μέλλον τους με ανταγωνιστικά «όπλα» την ακαδημαϊκή γνώση διεθνούς επιπέδου, την πρακτική άσκηση και την άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Τιμητική διάκριση για τη Βίκος

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε. κατακτά για τέταρτη συνεχή χρονιά τιμητική διάκριση στον θεσμό των European Business Awards και προκρίνεται και φέτος στην επόμενη φάση για το βραβείο «National Champion». Το βραβείο αφορά τις επιχειρήσεις που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους εθνικά, συμβάλλοντας μέσα από τη λειτουργία τους και τις επενδύσεις τους στην ενίσχυση της εγχώριας επιχειρηματικής δραστηριότητας και οικονομίας. Κάθε εταιρεία στην κατηγορία αυτή αποτελεί υπόδειγμα λειτουργίας και επιχειρηματικής αριστείας. Τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο του 2016, ενώ το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί η λαμπρή τελετή απονομής των βραβείων, με την ανακοίνωση των τελικών νικητών. Ο κ. Κωνσταντίνος Σεπετάς, Sales & Marketing Director της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε., δήλωσε σχετικά με τη διάκριση: «Είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι για τη σπουδαία διάκριση που πετύχαμε για τέταρτη χρονιά στον καταξιωμένο θεσμό των European Business Awards».

PwC: υποτροφίες για μεταπτυχιακό σε αριστούχους φοιτητές

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2014-15, η PwC Ελλάδας προσέφερε υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε 22 αριστούχους φοιτητές και φοιτήτριες. Οι υποτροφίες αυτές είναι μέρος του προγράμματος εταιρικής ευθύνης της PwC, το οποίο εστιάζει στην εκπαίδευση και στην υποστήριξη ταλαντούχων νέων. Με την οικονομική υποστήριξη της PwC, οι υπότροφοι έχουν τη δυνατότητα, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, να συνεχίσουν τις σπουδές τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε πανεπιστήμια όπως το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς καθώς και το London Business School, το London School of Economics and Political Science και το Imperial College London.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή