Ρέγκλινγκ: Το ΔΝΤ θα πάρει μέρος στο πακέτο στήριξης

Ρέγκλινγκ: Το ΔΝΤ θα πάρει μέρος στο πακέτο στήριξης

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα πάρει μέρος στο τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, αν και σημείωσε πως δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη το ύψος της συμμετοχής αυτής.

«Δεν έχει καθοριστεί σε ποιο βαθμό θα βοηθήσει το ΔΝΤ, αλλά είμαι βέβαιος πως θα πάρει μέρος αργότερα, μέσα στο έτος», δήλωσε από το βήμα συνεδρίου στη Λιουμπλιάνα. Πρόσθεσε δε πως, αν και η συμμετοχή του διεθνούς οργανισμού περιορίζεται σταδιακά, «ποτέ δεν θα βρεθεί εντελώς εκτός των προγραμμάτων στήριξης», καθώς τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι και δικά του μέλη. Ο Κλάους Ρέγκλινγκ υπενθύμισε επίσης πως την τελευταία πενταετία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσέφερε περισσότερη βοήθεια στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, απ’ ό,τι σε όλες τις υπόλοιπες χώρες αθροιστικά.

Να σημειωθεί πως το Ταμείο είχε δανείσει στη χώρα μας έως και τα τέλη Ιουνίου 31,8 δισ. ευρώ από τα 226,5 δισ. ευρώ των δύο προγραμμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή