Αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο σύμφωνα με την Eurostat

Αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο σύμφωνα με την Eurostat

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της απασχόλησης κατά 1,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους σημειώθηκε στην Ελλάδα σύμφωνα με εποχιακά διορθωμένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη η Eurostat.

Η Ελλάδα μαζί με την Πορτογαλία (+1,3%) ήταν οι χώρες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης κατ' αυτήν την περίοδο, ακολουθούμενες από την Ιρλανδία, την Ισπανία (+0,9% και στις δύο) και την Εσθονία (+0,8%). Μείωση της απασχόλησης σημειώθηκε στη Φινλανδία (-0,3%), το Ηνωμένο Βασίλειο (-0,2%), τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία (-0,1% και στις δύο).

Επιπλέον, η αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 έφτασε το 2,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

Σε γενικές γραμμές, ο αριθμός των απασχολούμενων ατόμων αυξήθηκε κατά 0,3% στην ευρωζώνη και κατά 0,2% στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,8% στην ευρωζώνη και κατά 0,9% στην EΕ κατά την ίδια περίοδο.

Η Eurostat εκτιμά ότι, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015, 228,8 εκατ. άνδρες και γυναίκες απασχολούνταν στην ΕΕ, εκ των οποίων 151 εκατομμύρια ήταν στην ευρωζώνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή