Προτάσεις ΣΕΒ για προσέλκυση επενδύσεων

Προτάσεις ΣΕΒ για προσέλκυση επενδύσεων

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα «Εκτακτο Πρόγραμμα Επενδύσεων και Απασχόλησης» για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και προκειμένου να αλλάξει άρδην το κλίμα «παραίτησης» που επικρατεί σε μεγάλα στρώματα του πληθυσμού για τις προοπτικές της ζωής τους τα επόμενα χρόνια, καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον ΣΕΒ. Στην παρέμβασή του μέσω του εβδομαδιαίου δελτίου του για την ελληνική οικονομία, ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι μαζί με όλα τα άλλα που πρέπει να γίνουν ταχύτατα «για να πέσει χρήμα στην αγορά», όπως η προώθηση των προγραμμάτων στήριξης ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της περιφερειακής οικονομίας, της χρηματοδότησης υποδομών, η αξιοποίηση του προγράμματος Γιουνκέρ, είναι σημαντικό να αναληφθεί μια πρωτοβουλία προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον ΣΕΒ «απαιτούνται απλά και γενναία φορολογικά κίνητρα (π.χ. ορισμένες απαλλαγές από φόρους εισοδήματος, ακίνητης περιουσίας κ.ά.) και διάφορες διευκολύνσεις (χωροταξικές, αδειοδοτικές, κ.ά.), ώστε να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μαγιά επενδύσεων για την ανόρθωση της οικονομίας. Τα κίνητρα αυτά είναι απαραίτητα, σημειώνει ο ΣΕΒ, για να αντισταθμιστούν όλα τα εμπόδια που υφίστανται για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα, και για όσο χρόνο θα μας πάρει να φτιάξουμε ένα φιλικό προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλον. Αξιοσημείωτη είναι και η αναφορά που κάνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο και για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Συντηρούμε, αναφέρει, έναν ιδιωτικό τομέα που βρίθει από επιχειρήσεις με χαμηλή προστιθέμενη αξία, με τεχνολογική καθυστέρηση, με ασθενή εξαγωγικό προσανατολισμό, διαρθρωμένες σε συντεχνίες και μικροσυμφέροντα, που είναι δύσκολο να μεγαλώσουν και που επιβιώνουν χάρις στη φοροδιαφυγή, τους περιορισμούς στον ανταγωνισμό, τη «μαύρη εργασία» κ.ο.κ. Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, καταλήγει ο ΣΕΒ, θα πρέπει να είναι σταθερά προσανατολισμένη προς την ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής, ώστε η 1η αξιολόγηση να είναι πετυχημένη και να μπει η χώρα σε έναν ενάρετο κύκλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή