ΔΝΤ: Δεν συμμετείχαμε σε συζητήσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

ΔΝΤ: Δεν συμμετείχαμε σε συζητήσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διάψευση των πληροφοριών που ήθελαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις με εκπροσώπους μεγάλων funds, ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, προέβη την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Ο κ. Ράις απέφυγε να αναφερθεί σε ο,τιδήποτε αφορούσε την Ελλάδα, επικαλούμενος τις επικειμένες εκλογές, ωστόσο τόνισε ότι «θα σεβαστούμε την πολιτική διαδικασία στην Ελλάδα», ενώ επανέλαβε ότι το ΔΝΤ προτίθεται να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Οσον αφορά το αν το Ταμείο θα συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, απέφυγε εκ νέου να απαντήσει και παρέπεμψε σε πρόσφατες δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, πως το θέμα του χρέους έχει «δύο πόδια».

«Το ένα πόδι σχετίζεται με την εις βάθος μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και το δεύτερο πόδι σχετίζεται με την επαρκή χρηματοδότηση του προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή