Ακυρώσεις κρατήσεων στη Λέσβο λόγω προσφύγων

Ακυρώσεις κρατήσεων στη Λέσβο λόγω προσφύγων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαταλείπουν και οι Τούρκοι τουρίστες τη Λέσβο λόγω των υψηλών μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Το τουριστικό πρακτορείο Γεντς Αϊ Σταρ της Σμύρνης, ιδιοκτησίας του αντιπροέδρου της Ενωσης Τουριστικών Πρακτορείων της Τουρκίας, γνωστοποίησε ότι ο μεγάλος αριθμός μεταναστών στο νησί έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων ταξιδιών από τη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλή Αντωνίου, Τούρκοι τουρίστες που είχαν κλείσει τις διακοπές για τρεις και τέσσερις ημέρες στο νησί φεύγουν αυθημερόν, ακυρώνοντας τις κρατήσεις τους λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης και στο λιμάνι του νησιού. Επίσης, εκατοντάδες εκτιμώνται οι απώλειες των κρατήσεων από την Τουρκία το επόμενο πενθήμερο, που αναμενόταν αυξημένη τουριστική κίνηση λόγω μουσουλμανικής εορτής. Ηδη μεγάλοι ξένοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί έχουν ακυρώσει πτήσεις του στο νησί για το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ έχουν περιορίσει τα προγράμματά τους και για το 2016.

Υπό το βάρος των επιπτώσεων, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων απέστειλε, χθες, επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη σημερινή παρουσία του στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για την προσφυγική κρίση, ζητώντας του να προτείνει την εφαρμογή του προσφυγικού – μεταναστευτικού αποτυπώματος αναλόγου του αντίστοιχου ισχύοντος ενεργειακού αποτυπώματος ιδιαίτερα για τις χώρες του Νότου. Αντίστοιχο αίτημα απηύθυνε με επιστολή του και προς τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή