Συνάντηση Σκουρλέτη με εργαζομένους και διοίκηση των Μεταλλείων

Συνάντηση Σκουρλέτη με εργαζομένους και διοίκηση των Μεταλλείων

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριμερή συνάντηση με τους εργαζομένους στα Μεταλλεία Χαλκιδικής και την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός θα έχει τη Δευτέρα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης. Αναφορά στη συνάντηση, υπογραμμίζοντας μάλιστα το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που θα δει την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, έκανε ο ίδιος ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ. Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι θα ρωτήσει την εταιρεία γιατί δεν προχωράει το θέμα των επιτόπου δοκιμών σε ημιβιομηχανική κλίμακα, καθώς επίσης και ότι ο ίδιος αναμένει κάποια πορίσματα από τις Επιτροπές Περιβάλλοντος. Επεσήμανε, τέλος, ότι η προσφυγή της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός κατά της απόφασης που ο ίδιος εξέδωσε για την ανάκληση των τεχνικών μελετών σε συγκεκριμένο έργο των μεταλλείων, εκδικάζεται από το ΣτΕ στις 2 Οκτωβρίου. Να θυμίσουμε, πάντως, ότι ο κ. Σκουρλέτης με δηλώσεις του λίγο πριν από την τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, τόνισε ότι: «Αν και εφόσον κερδίσει η εταιρεία, θα πρέπει το ελληνικό Δημόσιο να επιτρέψει το άνοιγμα των ορυχείων».

Σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά θέματα, στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι είναι μέσα στις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου η κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου, αλλά και του TAP. Σε σχέση μάλιστα με τον ΤΑP ανέφερε ότι υπήρχαν προβλήματα με τη χάραξη και η κυβέρνηση έχει ζητήσει την επαναχάραξή του. «Η συμφωνία είχε υπογραφεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και εμείς θέλουμε να βελτιώσουμε τους όρους της συμφωνίας για τη χώρα μας. Αυτή την κρίσιμη στιγμή προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αντισταθμιστικά οφέλη» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν οι χιλιάδες μικροί παραγωγοί, να ενισχυθεί η ενεργειακή αυτάρκεια των νησιών και να αναζητηθούν νέοι επενδυτές για την κατασκευή μονάδων με όρους προστασίας του περιβάλλοντος. Τέλος, αναφέρθηκε στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση για τη δήθεν ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ενώ η ίδια δεν πίστεψε ποτέ ότι ο ΑΔΜΗΕ πρέπει να μείνει στο Δημόσιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή