Οδικές αφίξεις και Αθήνα έκαναν φέτος τη διαφορά

Οδικές αφίξεις και Αθήνα έκαναν φέτος τη διαφορά

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση στην Αθήνα και οι οδικές αφίξεις οδηγούν φέτος τον ελληνικό τουρισμό σε νέα ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο αριθμός των αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό στην Αθήνα για το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου αυξήθηκε κατά 25,3%, σπάζοντας το φράγμα των 4 εκατ. έναντι 3,2 εκατ. την ίδια περίοδο του 2014. Ουσιαστικά, το εισερχόμενο ταξιδιωτικό ρεύμα στην Αθήνα συνέβαλε τα μέγιστα για τη διατήρηση σε ανοδική τροχιά των συνολικών αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό και σε επίπεδο χώρας. Για του λόγου το αληθές, στο οκτάμηνο οι αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας αυξήθηκαν κατά 6,2%, φθάνοντας σε 12,82 εκατ., έναντι 12,06 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ιδιαίτερη αναφορά για την εντυπωσιακή δυναμική στην τουριστική κίνηση της πρωτεύουσας έκανε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Στο πλαίσιο αυτό, σχολίασε ότι «η προβολή των αυθεντικών μοναδικών εμπειριών που βιώνουν οι επισκέπτες της πόλης μας σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες στο Διαδίκτυο και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι ένας εξαιρετικός διαδραστικός τρόπος να ενισχύσουμε αυτήν τη δυναμική». Παράλληλα, προσέθεσε ότι «με καινοτόμες πρωτοβουλίες, όπως το This is My Athens, με εξωστρέφεια και με συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης υλοποιούμε τη στρατηγική μας για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας, με στόχο να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη του τουρισμού για την τοπική οικονομία και κοινωνία».

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων INSETE, ο αριθμός των οδικών αφίξεων για το οκτάμηνο αυξήθηκε κατά 10%, φθάνοντας σε 8,66 εκατ., έναντι 7,87 εκατ. το ίδιο διάστημα του 2014. Το θετικό πρόσημο παρέμεινε παρά την πτώση κατά 15%, που σημειώθηκε στον αριθμό των οδικών αφίξεων τον Αύγουστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή