ΣΕΔ: Περιορισμένες οι συναλλαγές στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά

ΣΕΔ: Περιορισμένες οι συναλλαγές στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετικά περιορισμένες εξακολουθούν να είναι οι συναλλαγές στην ελληνική κεφαλαιαγορά, μετά την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου (ΣΕΔ) σε επιστολή που απέστειλε στον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Στην επιστολή του ο ΣΕΔ εκφράζει την ελπίδα ότι οι επόμενες εισηγήσεις του κ. Στουρνάρα, για πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σχετικές με την χαλάρωση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων προς το αρμόδιο υπουργείο, θα περιέχουν περισσότερες διατάξεις σχετικές με την αποκατάσταση των χρηματιστηριακών συναλλαγών και θα άρουν τις ανισότητες που πλήττουν του εγχώριους επενδυτές.

Ακολουθεί η επιστολή του ΣΕΔ προς τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα: «Με την συμπλήρωση τριών μηνών από την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων στο τραπεζικό μας σύστημα, θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι συναλλαγές στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά εξακολουθούν να παραμένουν εξαιρετικά περιορισμένες.

Πέρα από την διακοπή της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου για έναν ολόκληρο μήνα, η σταδιακή αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των χρηματιστηριακών συναλλαγών, είναι ελάχιστη και απογοητευτική.

Οι πρόσφατες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν έχουν παρά σποραδικές διατάξεις που αφορούν τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και οι μέχρι στιγμής διατάξεις διαμορφώνουν ένα περιβάλλον, το οποίο είναι κατάφορα άδικο για τους εγχώριους επενδυτές.

Κατανοούμε απόλυτα τις αναγκαιότητες και τις προτεραιότητες που αφορούν την προστασία του τραπεζικού συστήματος και την αποκατάσταση των εμπορικών συναλλαγών σε βασικά προϊόντα, αλλά θεωρούμε ότι οι προτάσεις, που έχουν πολύ σωστά διατυπωθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και από άλλους φορείς της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, θα επιφέρουν βελτίωση της κατάστασης, όσον αφορά τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, χωρίς να διαταράξουν τις λεπτές ισορροπίες του τραπεζικού συστήματος και να δυσχεράνουν τις εμπορικές συναλλαγές.

Ελπίζουμε, ότι οι επόμενες εισηγήσεις σας για πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σχετικές με την χαλάρωση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων προς το αρμόδιο υπουργείο, θα περιέχουν περισσότερες διατάξεις σχετικές με την αποκατάσταση των χρηματιστηριακών συναλλαγών και θα άρουν τις ανισότητες που πλήττουν του εγχώριους επενδυτές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή