Οριακή άνοδος για τα ομόλογα

Οριακή άνοδος για τα ομόλογα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oριακή άνοδος για τις αποδόσεις του 10ετούς και 5ετούς κρατικού ομολόγου καταγράφεται σήμερα στην εγχώρια πλατφόρμα ομολόγων. Αντίθετα σημειώνεται πτώση στην απόδοση του 3ετούς κρατικού ομολόγου. Οι συναλλαγές κινούνται σε μέτρια επίπεδα ενώ η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου παρουσιάζει μικρή ανοδος και ανέρχεται στο 0,60%. Το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου ενισχύεται σήμερα κατά 4 μονάδες βάσης και ανέρχεται στις 765 μονάδες βάσης έναντι 761 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Η σημερινή απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,25% από 8% την χθεσινή μέρα, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου ανέρχεται στο 9,10% από 9,05% την Τρίτη και η απόδοση του 3ετούς ομολόγου φθάνει σήμερα το 10,70% από 10,85% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Στα ευρωομόλογα της Νοτίου Ευρώπης, σταθερές αποδόσεις παρουσιάζουν σήμερα τα δεκαετή ομόλογα της Γαλλίας και της Ισπανίας με 1% και 1,89% αντίστοιχα. Η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου υποχωρεί σήμερα 4 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 1,72% από 1,76% την χθεσινή μέρα, η απόδοση του πορτογαλικού δεκαετούς ομολόγου ανέρχεται στο 2,40% από 2,44% την Τρίτη και τέλος το 10ετες ιρλανδικό ομόλογο ανέρχεται στο 1,22% ελαφρά ενισχυμένο κατά 2 μονάδες βάσης σε σύσγκριση με την χθεσινή συνεδρίαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή