Υποτονική συνεδρίαση στο Χ.Α.

Υποτονική συνεδρίαση στο Χ.Α.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλη μία συνεδρίαση υποτονική, χωρίς κατεύθυνση και με τις συναλλαγές να μην ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε στο Χρηματιστήριο. Περισσότερο αγγαρεία έκαναν σήμερα οι επενδυτές αφού η στασιμότητα που παρατηρείται στα μέτωπα της οικονομίας αποθαρρύνει και τα hedge funds που εδω και αρκετές συνεδριάσεις απέχουν από την εγχώρια αγορά. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες -0,27% και διαμορφώθηκε στις 640,99 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης υποχώρησε -5,07% ενω μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα το Χρηματιστήριο έχει χάσει το 8,12% της αξίας του που μεταφράζεται σε μείωση της κεφαλαιοποίησης κατά 3,716 δισ. ευρώ.

Η κύρια αιτία της πτώσης της αγοράς είναι η κατάρρευση του τραπεζικού κλάδου. Με τους τραπεζικούς τίτλους να καταγράφουν καθημερινά νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα τιμών είναι αδύνατον να ανακάμψει το Χρηματιστήριο, καθώς όπως και η ελληνική οικονομία είναι τραπεζοκεντρικό. Ακόμη και τώρα που έχει μειωθεί το ποσοστό στάθμισης των τραπεζικών μετοχών στον Γενικό Δείκτη η πορεία εξαΰλωσης των τραπεζικών τίτλων συμπαρασύρει στο πέρασμά της το σύνολο των κλάδων και των μετοχών στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Εξάλλου αυτό αποτυπώνεται και στις συναλλαγές όπου ο γενικός κανόνας είναι ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν τρεις και τέσσερις συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις με αρνητικούς πρωταγωνιστές τις τράπεζες για να μεσολαβήσει μία συνεδρίαση όπου οι εμποροβιομηχανικές μετοχές θα καταφέρουν να ισορροπήσουν την αγορά και να επικρατήσουν έναντι των τραπεζών για να εμφανισθεί θετικό πρόσημο στον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή