Πάνω από 1 δισ. ευρώ δαπάνησαν στο επτάμηνο οι Βρετανοί τουρίστες

Πάνω από 1 δισ. ευρώ δαπάνησαν στο επτάμηνο οι Βρετανοί τουρίστες

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηρθαν, ξόδεψαν και θα ξανάρθουν και του χρόνου. Η αναφορά  για τους Βρετανούς τουρίστες, οι οποίοι φέτος έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, ενώ οι πρώτες ενδείξεις για τη σεζόν του 2016 προκαλούν αισιοδοξία ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να διατηρηθεί το ανοδικό ταξιδιωτικό ρεύμα από τη Βρετανία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι έως και τον Ιούλιο οι Βρετανοί τουρίστες ξόδεψαν στη χώρα μας πάνω από 1 δισ. ευρώ, που συνιστά μια αύξηση της τάξης του 37,2%. Παράλληλα, για το επτάμηνο οι αφίξεις των Βρετανών τουριστών αυξήθηκαν κατά 29,3%, υπερβαίνοντας το 1,3 εκατ. Για λόγους σύγκρισης με ανταγωνιστικούς προορισμούς αξίζει να σημειωθεί ότι για το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου οι αφίξεις των Βρετανών στην Ισπανία αυξήθηκαν κατά 2,9% (10,8 εκατ.), στην Κύπρο κατά 16,3% (713.774), ενώ στην Τουρκία μειώθηκαν κατά 0,9% (1,8 εκατ.). Ολα δείχνουν, δε, ότι η ανοδική τάση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης από τη Βρετανία προς την Ελλάδα μπορεί να συνεχισθεί και το 2016. Κομβικό γεγονός για την καλλιέργεια των θετικών εκτιμήσεων είναι η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Βρετανίας (ΑΒΤΑ) στη χώρα μας από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της παγκόσμιας αγοράς τουρισμού.

Την επιτυχή διεκδίκηση του συνεδρίου, το οποίο θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Costa Navarino, έφερε εις πέρας η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι συνομιλίες μεταξύ της ΑΒΤΑ και της Περιφέρειας ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2013, ενώ η ανακοίνωση της φετινής του διοργάνωσης στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του περυσινού συνεδρίου στη Σλοβενία. Tελευταία φορά που διοργανώθηκε το συνέδριο της ABTA στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κω ήταν το έτος 2000. Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, που υποστηρίζει τη διοργάνωση, οι διευθύνοντες  σύμβουλοι των μεγαλύτερων tour operators που εδρεύουν στη Βρετανία, διαμορφωτές γνώμης με πολύ μεγάλη επιρροή, αλλά και οι κορυφαίοι Βρετανοί ταξιδιωτικοί συντάκτες, συγκαταλέγονται κάθε χρόνο μεταξύ των περίπου 600 συνέδρων. Παράλληλα, βάσει στοιχείων που επικαλείται ο ΕΟΤ έπειτα από κάθε συνέδριο αυξάνεται η εισερχόμενη τουριστική κίνηση έως και 25% στη χώρα όπου φιλοξενήθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή