Τον Νοέμβριο η απόφαση του ΣτΕ για τον ΟΛΠ

Τον Νοέμβριο η απόφαση του ΣτΕ για τον ΟΛΠ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στη διαμάχη του Δημοσίου με επαγγελματικούς φορείς του Πειραιά αναφορικά με τη συνταγματικότητα, αλλά και τη νομιμότητα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, αναμένεται να δώσει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκτιμάται ότι θα εκδοθεί στις αρχές Νοεμβρίου.

Στο Δ΄ Τμήμα του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου συζητήθηκε η προσφυγή επαγγελματικών φορέων του Πειραιά οι οποίοι στρέφονται κατά του ΤΑΙΠΕΔ, ζητώντας την ακύρωση ως αντισυνταγματικής της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ Α.Ε.

Μεταξύ άλλων οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της συνέχειας των υπηρεσιών, καθώς στο μέλλον δεν θα είναι εξασφαλισμένη η συνεχής παροχή υπηρεσιών ούτε και η άσκηση της κρατικής εποπτείας στο λιμάνι. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι καταστρατηγείται ο ελεύθερος ανταγωνισμός, καθώς ο ιδιώτης επενδυτής που θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ θα αποκτήσει και τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού.

Από την πλευρά του το Δημόσιο επιχειρηματολόγησε υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι θα δώσει ώθηση στην οικονομία.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και άλλοι φορείς. Η προσφυγή συζητήθηκε από το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του ΣτΕ Δημοσθένη Πετρούλια και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Πισπιρίγκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή