«Αποταμιεύοντας για το μέλλον μας»

«Αποταμιεύοντας για το μέλλον μας»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την αντιμετώπιση του οικονομικού αναλφαβητισμού και εκτιμώντας την ανάγκη να εμπεδωθεί η γνώση στα βασικά οικονομικά από τις μικρές ηλικίες, η Interamerican ανέλαβε την πρωτοβουλία της εκδοτικής υποστήριξης του βιβλίου του Νίκου Φίλιππα, καθηγητή Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Αποταμιεύοντας για το μέλλον μας», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους. Πρόκειται για μία εμπεριστατωμένη, ενημερωτική ανάπτυξη με απλό και κατανοητό τρόπο του θέματος της αποταμίευσης, που αποσκοπεί στη δημιουργία οικονομικής συνείδησης.

«Σήμερα, όλο και περισσότερο οι πολίτες καλούνται να λάβουν σημαντικές οικονομικές αποφάσεις, όχι μόνο σε προσωπική αλλά και σε κοινωνική και εθνική βάση. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να αντιλαμβανόμαστε την οικονομική πραγματικότητα που μας περιστοιχίζει. Να γνωρίζουμε τι σημαίνουν οι οικονομικοί όροι που ακούμε συνεχώς, να καταλαβαίνουμε πώς λειτουργεί η οικονομία και τι σηματοδοτεί η κάθε απόφαση που καθημερινά παίρνουμε ή δεν παίρνουμε για τα δικά μας οικονομικά και την οικογένειά μας. Και ενώ ποτέ δεν είναι αργά για να μάθουμε, η εξοικείωση πρέπει να αρχίζει από νωρίς. Η γνώση κτίζεται σταδιακά», επισημαίνει ο Νίκος Φίλιππας, υπογραμμίζοντας την προσδοκία με το βιβλίο αυτό να συμβάλει στη δημιουργία ενημερωμένων πολιτών. Για το βιβλίο, που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, μίλησαν σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο Μουσείο Μπενάκη η δρ Μυρσίνη Ζορμπά, πρόεδρος του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού», η Τζίνα Θανοπούλου, συμβουλευτική – εκπαιδευτική ψυχολόγος, και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή