Σε θέση αναμονής την Παρασκευή το Χ.Α.

Σε θέση αναμονής την Παρασκευή το Χ.Α.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε συνολικά κέρδη 5,60% ολοκλήρωσε την πρώτη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Οκτωβρίου το Χρηματιστήριο.

Η σημερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ήταν ιδιαίτερα υποτονική καθώς οι συναλλαγές βυθίστηκαν στα 26,7 εκατ, ευρώ. Οι επενδυτές σήμερα τήρησαν θέση αναμονής και απλώς διεκπεραίωσαν άλλη μία χρηματιστηριακή μέρα.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε οριακά σε ποσοστό -0,17% και διολίσθησε στις 676,93 μονάδες. 

Οπως εξηγούν αναλυτές  η πορεία της αγοράς δεν μπορεί να είναι προβλέψιμη, αφού το στοιχείο της υποτιμητικής ή της ανατιμητικής κερδοσκοπίας κυριαρχεί στις καθημερινές συναλλαγές.

Ανάλογα με τους ρυθμούς που θα κινηθεί η κυβέρνηση, θα εξαρτηθεί και η πορεία της αγοράς. Φρέσκα κεφάλαια δεν υπάρχουν να διοχετευθούν στο Χρηματιστήριο από ξένα επενδυτικά σχήματα και με τις περισσότερες εισηγμένες να προσπαθούν να συμμαζέψουν τις απώλειες του 2015 και να έχουν αρχίσει ήδη να προετοιμάζονται για ένα ακόμη δύσκολο έτος.

Τέλος, το Χρηματιστήριο προετοιμάζεται για μία ακόμη αξιολόγηση, που αφορά την ετήσια αναθεώρηση των δεικτών του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης MSCI την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή