Σύντομα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής ο Γ. Βερνίκος

Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Βερνίκος (φωτ.) εξελέγη, χθες, νέος πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) για την περίοδο 2015-2019, διαδεχόμενος τον κ. Χρήστο Πολυζωγόπουλο. H ΟΚΕ αποτελεί το κορυφαίο, συνταγματικά, θεσμοθετημένο όργανο κοινωνικού διαλόγου για οικονομική ευημερία, κοινωνική συνεννόηση και αλληλεγγύη. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Βερνίκος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο κοινωνικός διάλογος δεν στοχεύει σε στενά συντεχνιακά κέρδη, αλλά σε μακροπρόθεσμα οφέλη για την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και το σύνολο της κοινωνίας. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο κοινωνικός διάλογος ή θα βαθαίνει και θα γίνεται όλο και πιο έντιμος, υπεύθυνος και καινοτόμος ή θα παρακμάζει και μαζί του και η χώρα.

Πωλητές ήταν τον προηγούμενο μήνα οι ξένοι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα η συμμετοχή τους στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς να μειωθεί στο 56,3% έναντι 57,3% τον φετινό Αύγουστο. Τον Σεπτέμβριο οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εκροές της τάξεως των 2,58 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά τους, οι Eλληνες επενδυτές στο τέλος του προηγούμενου μήνα κατείχαν το 39% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Οι Ελληνες επενδυτές εμφανίζονται αγοραστές, με εισροές κεφαλαίων ύψους 2,41 εκατ.

Δυνατότητες ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού

Oι δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού υγείας στη χώρα μας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στο 1o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του συνεδρίου καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, η ύπαρξη πολλών σημαντικών ιαματικών πηγών στην Ελλάδα μαζί με το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και κλίμα παρέχουν δυνατότητες ανάπτυξης ώστε με την αξιοποίησή τους να εξελιχθούν από θερμαλιστικά κέντρα που είναι σήμερα σε κέντρα ιαματικής ιατρικής και η Ελλάδα να καταστεί Health Resort στην Ευρώπη. Κύριο αναπτυξιακό βραχίονα του τουρισμού υγείας αποτελούν ο ιαματικός τουρισμός ή θερμαλισμός, ο ιατρικός – οδοντιατρικός τουρισμός και ο τουρισμός ευεξίας – ομορφιάς spa. Η Ελλάδα διαθέτει 752 ιαματικές πηγές, εκ των οποίων 112 είναι ανακηρυγμένες από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και από αυτές οι 11 έχουν αναγνωριστεί με ΦΕΚ και οι 25 έλαβαν θετική γνωμοδότηση για αναγνώριση από την Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων σε ό,τι αφορά τις θεραπευτικές ενδείξεις και αντενδείξεις.

Κινητοποιήσεις για την ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, μέσω της πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, διοργανώνεται σήμερα από τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Σε αυτήν πρόκειται να συμμετάσχουν τόσο η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας. Η τελευταία, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι εκτός από την ακύρωση του διαγωνισμού για την πώληση του ΟΛΠ, διεκδικεί και την επιστροφή των αρμοδιοτήτων για τη χάραξη της εθνικής λιμενικής πολιτικής από το ΤΑΙΠΕΔ, στη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή