ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Θετικό κλίμα» στη συνάντηση Ε.Τσακαλώτου με Κ. Λαγκάρντ

thetiko-klima-sti-synantisi-e-tsakalotoy-me-k-lagkarnt-2105662

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει όσα έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές και εγκαίρως έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτος, στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη συνάντησή τους στη Λίμα του Περού.

«Η κ. Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έχει προγραμματιστεί, πριν την 1/1/2016 δήλωσε ο κ. Τσκαλώτος αμέσως μετά τη συνάντηση, στην οποία συζητήθηκε και το θέμα της νέας ρύθμισης του ελληνικού χρέους. Αμέσως θα ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για το χρέος» πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η συζήτηση θα γίνει «προκειμένου να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες για την Ελλάδα ώστε να αλλάξει σελίδα και να φανεί στην πράξη η έξοδος από την κρίση».

Η κα. Λαγκάρντ από την πλευρά της ανέφερε ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να παραμένει έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για την προώθηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της χώρας.