«Θετικό κλίμα» στη συνάντηση Ε.Τσακαλώτου με Κ. Λαγκάρντ

«Θετικό κλίμα» στη συνάντηση Ε.Τσακαλώτου με Κ. Λαγκάρντ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει όσα έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές και εγκαίρως έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτος, στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη συνάντησή τους στη Λίμα του Περού.

«Η κ. Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έχει προγραμματιστεί, πριν την 1/1/2016 δήλωσε ο κ. Τσκαλώτος αμέσως μετά τη συνάντηση, στην οποία συζητήθηκε και το θέμα της νέας ρύθμισης του ελληνικού χρέους. Αμέσως θα ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για το χρέος» πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η συζήτηση θα γίνει «προκειμένου να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες για την Ελλάδα ώστε να αλλάξει σελίδα και να φανεί στην πράξη η έξοδος από την κρίση».

Η κα. Λαγκάρντ από την πλευρά της ανέφερε ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να παραμένει έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για την προώθηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή