Μυτιληναίος: «Καταστροφή για τη χώρα και τη μεσαία τάξη ένα ενδεχόμενο Grexit»

Μυτιληναίος: «Καταστροφή για τη χώρα και τη μεσαία τάξη ένα ενδεχόμενο Grexit»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πολλούς η εκτίμηση ότι οι εξαγωγικές επιχειρήσεις θα είχαν όφελος από την επιστροφή της χώρας στο εθνικό νόμισμα είναι σχεδόν αυτονόητη.

Οι άνθρωποι της αγοράς όμως δεν έχουν την ίδια άποψη. Είναι χαρακτηριστική η άποψη που διατύπωσε επ’ αυτού ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου με κατ’ εξοχήν εξαγωγική δραστηριότητα. «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ γιατί αυτό είναι το καλό για τη χώρα. Δεν έχει, άλλωστε, καμία λογική να είσαι μια ευημερούσα επιχείρηση σε μια κατεστραμμένη χώρα», δήλωσε ο κ. Μυτιληναίος ερωτηθείς από το αμερικανικό κανάλι CNBC και την εκπομπή Worldwide Exchange, που τον φιλοξένησε χθες, για τον πιθανό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ και το κατά πόσον αυτό θα ωφελούσε τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις. «Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή για τη χώρα γενικότερα, τον ελληνικό λαό και τη μεσαία τάξη», συμπλήρωσε και αναφερόμενος στο Αλουμίνιον της Ελλάδος, μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, σημείωσε: «Δεν έχει κανένα νόημα για εμάς να είμαστε μια κερδοφόρος εταιρεία σε μια καταρρέουσα οικονομία. Δεν δουλεύει έτσι. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει, δεν είναι θέμα μιας συγκεκριμένης εταιρείας ή ενός συγκεκριμένο ατόμου, εάν είναι καλό για την τσέπη του ή όχι. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει γιατί είναι καλό για τη χώρα».

Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση της χώρας, σχολίασε ότι η κυβέρνηση έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να προχωρήσει σε πιο ρεαλιστικές πολιτικές. «Ολοι ελπίζουμε», είπε, «ότι (η κυβέρνηση) θα επιδιώξει πιο ρεαλιστικές πολιτικές και θα δούμε μια πολύ καλύτερη κατανόηση με τους εταίρους και τους πιστωτές και ελπίζω να δούμε μια είδους αναδιαμόρφωση ή αναδιάρθρωση του χρέους πριν η ελληνική οικονομία δει μια ουσιαστική επανεκκίνηση από την αρχή».

Σχολιάζοντας, τέλος, την κρίση που επικρατεί παγκοσμίως στην αγορά των commodities και συγκεκριμένα στην αγορά του αλουμινίου, ανέδειξε τον ρόλο της Κίνας. «Στην αγορά του αλουμινίου τα νήματα κινούν οι Κινέζοι, είναι πάρα πολλοί και δεν γνωρίζω αν είναι έτοιμοι να ελαττώσουν την παραγωγή, να βρουν μια ισορροπία στην αγορά. Εχω πολλές αμφιβολίες γι’ αυτό», τόνισε ο κ. Μυτιληναίος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή