Στάσιμη εικόνα στην εγχώρια αγορά ομολόγων ενόψει ψηφοφορίας

Στάσιμη εικόνα στην εγχώρια αγορά ομολόγων ενόψει ψηφοφορίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στάσιμη εικόνα παρουσιάζει σήμερα η εγχώρια αγορά ομολόγων με ελαφρές πιέσεις στις τιμές των κρατικών εκδόσεων και μικρή άνοδος στις αποδόσεις. Είναι γεγονός ότι οι διαχειριστές ομολογιακών εκδόσεων περιμένουν κατ'αρχάς να δούνε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επι του πολυνομοσχεδίου που θα γίνει τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου για να διαπιστώσουν εάν παραμένει αραγές η κοινοβουλευτική πλειοψηφια Συριζα-ΑΝΕΛ. Ταυτόχρονα την Παρασκευή έχουμε λήξεις παραγώγων ενώ  τα stress tests των τεσσάρων συστημικών τραπεζών  θα ανακοινωθούν την Παρασκευή  30 Οκτωβρίου του 2015 μετά τις 23:00 το βράδυ ή στις 31 Οκτωβρίου Σάββατο πρωί και με βάση  τα κεφάλαια που θα καλύψουν οι ιδιώτες στις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου που θα ακολουθήσουν μετά τις 15 Νοεμβρίου έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2015.

Με βάση τις παραπάνω εξελίξεις θα κινηθούν ανάλογα και οι επενδυτές στην ελληνική αγορά ομολόγων. Σήμερα το 10ετές ελληνικό ομόλογο είχε τιμή στα 72,00 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 7,85%. Η 5ετία είχε εμφάνισε τιμή στα 88,90 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 8,50%. Το 3ετές κρατικό ομόλογο κατέγραψε τιμή στα 90,50 λεπτά και απόδοση στο 9,45%. Το spread(διαφορά απόδοσης μεταξύ 10ετούς ελληνικού και 10ετούς γερμανικού ομολόγου) ανήλθε στις 732 μονάδες βάσης.

Στην Ευρώπη, το 10ετές γερμανικό ομόλογο εμφανίζει απόδοση 0,53%, η απόδοση του 10ετούς Ιρλανδέζικου ομολόγου ανέρχεται στο 1,12 και η πορτογαλική δεκαετία παρουσιάζει απόδοση 2,43%. Επίσης το 10ετες ισπανικό ομόλογο έχει απόδοση 1,77%, το γαλλικό 10ετές έχει σημερινή απόδοση 0,90% και η ιταλική δεκαετία παρουσιάζει απόδοση 1,62%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή