Ενδιαφέρον ξένων για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ενδιαφέρον ξένων για επενδύσεις στην Ελλάδα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική προοπτική για την ίδρυση μονάδων επεξεργασίας φρούτων, συσκευασίας αλεύρων, μεταποίησης και συσκευασίας προϊόντων κρέατος και εγχώριων γαλακτοκομικών προϊόντων εμφανίζει η χώρα μας για ξένους επενδυτές. Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας παρέχει το πλεονέκτημα να καλύπτονται μέσω της παραγωγής εδώ ευρωπαϊκές και μη αγορές. Προοπτική, επίσης, παρουσιάζει η ανάπτυξη επιχειρηματικών συμπράξεων στον παραδοσιακά ισχυρό για τη χώρα μας τομέα παραγωγής ελιάς και ελαιολάδου, με σκοπό την επέκταση σε αγορές της Βόρειας Ευρώπης.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν από τις 40 κατ’ ιδίαν συναντήσεις που πραγματοποίησε η ελληνική αποστολή Enterprise Greece με επιχειρηματίες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, την Αίγυπτο και την Αργεντινή, στο πλαίσιο της Anuga 2015, της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στην Κολωνία της Γερμανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα φέτος ήταν τιμώμενη χώρα και η ελληνική αποστολή, η οποία διοργανώθηκε από την Enterprise Greece, αριθμούσε συνολικά 250 εκθέτες. Μεταξύ των επισκεπτών της έκθεσης, ήταν και ο Γερμανός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κρίστιαν Σμιτ, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «είναι προς το συμφέρον όλων μας η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας».

Οι επισκέπτες της φετινής Anuga ξεπέρασαν τις 160.000, προερχόμενοι από 192 χώρες, ενώ υπήρξαν συνολικά 7.063 εκθέτες από 108 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή