Alpha Bank: Ηπιότερη η ύφεση το β΄ 6μηνο

Alpha Bank: Ηπιότερη η ύφεση το β΄ 6μηνο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τα στοιχεία οικονομικής συγκυρίας που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ορισμένοι εκ των βασικών δεικτών οικονομικής συγκυρίας κατέγραψαν αισθητή βελτίωση στο τρίτο τρίμηνο 2015, υποδηλώνοντας ότι η υφεσιακή διαταραχή του δευτέρου εξαμήνου 2015 θα είναι μικρότερη από ό,τι αρχικώς είχε εκτιμηθεί.

Αυτό επισημαίνει στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο η Alpha Bank. Συγκεκριμένα, η πορεία της εξαγωγικής δραστηριότητας την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 2015, αλλά και της μεταποιητικής βιομηχανίας τον Αύγουστο 2015, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στο τρίτο τρίμηνο 2015, σηματοδοτούν ότι η ύφεση το τρίτο τρίμηνο του έτους θα είναι κατά πολύ ηπιότερη.

H Alpha Bank σημειώνει επίσης ότι η ένταση της ύφεσης –που αναμένεται να προκύψει ως αποτέλεσμα των νέων φορολογικών επιβαρύνσεων επί του διαθεσίμου εισοδήματος και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων– στο τέταρτο τρίμηνο του 2015 και το πρώτο εξάμηνο του 2016, θα προσδιορισθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία των δεικτών επιχειρηματικού κλίματος και καταναλωτικής εμπιστοσύνης τους προσεχείς μήνες.

Η αντιστροφή της πτωτικής πορείας του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο 2015 αποτελεί ήδη θετική ένδειξη. Βάσει των ανωτέρω, το πραγματικό ΑΕΠ στο τρέχον έτος εκτιμάται σήμερα εντός του εύρους -1,3% και -1,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή