Ευτ. Βασιλάκης: Εσοδα από τις αεροπορικές να διατεθούν για αναβάθμιση αεροδρομίων

Ευτ. Βασιλάκης: Εσοδα από τις αεροπορικές να διατεθούν για αναβάθμιση αεροδρομίων

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάγκη αξιοποίησης των χρημάτων που εισπράττονται από τις αεροπορικές εταιρείες και τους επιβάτες για την αναβάθμιση των αεροδρομίων αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με θέμα «Η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στη νέα εποχή».

Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης των 14 αεροδρομίων τόνισε ότι είναι μία διαδικασία που έχει πάρει τον δρόμο της. Ομως, τόνισε ότι επειδή η λειτουργία τους θα μείνει και το προσεχές διάστημα υπό το υφιστάμενο καθεστώς, θα πρέπει τα χρήματα που εισπράττονται από τις αεροπορικές εταιρείες και τους επιβάτες να χρησιμοποιούνται για την αναβάθμισή τους. Η παρέμβαση του κ. Βασιλάκη ενόψει της νέας σεζόν συνδέεται με την αρνητική εικόνα που παρουσίασαν φέτος τα αεροδρόμια και η αεροναυτιλία, καθώς το κράτος δεν διέθεσε τα έσοδα από τις αεροπορικές εταιρείες και τους επιβάτες για την αναβάθμιση των υποδομών.

Την αρνητική κατάσταση στα ελληνικά αεροδρόμια τη φετινή σεζόν επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα sleepinginairports.net με τα 10 χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου, στα οποία περιλαμβάνονται 4 ελληνικά (Ηρακλείου, Ρόδου, Κέρκυρας και Σαντορίνης). Η αξιολόγηση έγινε με βάση τη συνολική εμπειρία που προσφέρουν τα αεροδρόμια στους επιβάτες. Οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης έχουν καταθέσει από το καλοκαίρι πρόταση στην κυβέρνηση διά της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά για την επέκταση του σταθμού εξυπηρέτησης των επιβατών στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου με την αξιοποίηση μέρους όμορης στρατιωτικής έκτασης.

Και όλα αυτά, ενώ Τοπική Αυτοδιοίκηση και τουριστικοί επιχειρηματίες σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας προσπαθούν με σειρά δράσεων να επιμηκύνουν τη σεζόν. Μία τέτοια περίπτωση είναι και η Σαντορίνη. Κατά τη χθεσινή του παρέμβαση στο συνέδριο του ΣΕΤΕ ο δήμαρχος του νησιού Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των καταλυμάτων που λειτουργούν συνεχώς, με τον συνακόλουθο επηρεασμό όλων των τομέων της επιχειρηματικής δραστηριότητας, στον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού της εστίασης, της διασκέδασης κ.λπ. Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι καθώς το μέσο μέγεθος σε κλίνες των καταλυμάτων στη Σαντορίνη είναι μικρό και η εκτός θερινής περιόδου λειτουργία τους δεν εμπεριέχει ιδιαίτερα αυξημένους επιχειρηματικούς κινδύνους, αναμένεται τα επόμενα χρόνια να είναι ανοικτές ακόμα περισσότερες τουριστικές μονάδες και τη χειμερινή σεζόν. Στο παραπάνω, συμπλήρωσε, συνδράμει το γεγονός ότι οι αεροπορικές συνδέσεις της Σαντορίνης με την Αθήνα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου θα είναι τουλάχιστον με τέσσερα μεγάλα αεροπλάνα σε καθημερινή βάση. Κλείνοντας την ομιλία του, ο δήμαρχος προανήγγειλε ότι την 1η Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης λεπτομερής παρουσίαση του προγράμματος «Σαντορίνη – Προορισμός όλο τον χρόνο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή