Υποχωρούν οι τιμές στα ελληνικά ομόλογα

Υποχωρούν οι τιμές στα ελληνικά ομόλογα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύονται σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων και υποχωρούν οι τιμές καθώς οι διαχειριστές ομολόγων προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις μετά την ανοδική πορεία των εγχωρίων ομολόγων στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας.

H απόδοση του10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 7,50% από 7,60% που ήταν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης με την τιμή να ανέρχεται στα 73,30 λεπτά του ευρώ. Η 3ετία έχει τιμή 92,40 λεπτά του ευρώ από 92,90 λεπτά στην έναρξη των συναλλαγών και απόδοση που διαμορφώθηκε στο 8,20% από 7,90% στο ξεκίνημα της ημέρας. Το ελληνικό 5ετές ομόλογο έχει απόδοση 7,50% από 7,40% που είχε το πρωί με την τιμή να υποχωρεί στα 91,70 λεπτά του ευρώ από 92 λεπτά του ευρώ στην αρχή των συναλλαγών.

Το spread(διαφορά απόδοσης μεταξύ 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό) ανέρχεται στις 701 μονάδες βάσης ενώ η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με το spread στις 689 μονάδες βάσης.

Υποχωρούν οι αποδόσεις και στα ευρωομόλογα των χωρών της Νοτίου Ευρώπης, καθώς στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση για παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εκπονεί η κεντρική τράπεζα αγοράζοντας ομόλογα των χωρών της ευρωζώνης.

Η ιταλική δεκαετία ξεκίνησε με απόδοση 1,65% και τώρα υποχωρεί στο 1,63%, η γαλλική δεκαετία είχε αρχική απόδοση 0,97% και αυτή την ώρα βρίσκεται στο 0,95%.

Στην ιβηρική χερσόνησο το ισπανικό δεκαετές ομόλογο έχει απόδοση 1,76% από 1,80% στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης και το πορτογαλικό δεκαετές ομόλογο διαμορφώνεται τώρα στο 2,45% από 2,46% στην έναρξη των συναλλαγών. Η Ιρλανδική δεκαετία διολισθαίνει ελαφρά αυτή την ώρα η απόδοσή της στο 1,18% από 1,20% το πρωί και το γερμανικό δεκαετές ομόλογο έχει απόδοση 0,59% από 0,61% στην έναρξη της ημέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή