Υποχώρησε η απόδοση των ελληνικών ομολόγων

Υποχώρησε η απόδοση των ελληνικών ομολόγων

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άμεσα αντέδρασαν οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων με άνοδος των τιμών και πτώση των αποδόσεων μετά την ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι που δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα επανεξετάσει το ζήτημα της  αύξησης του ευρωπαϊκού επιτοκίου τον προσεχή Δεκέμβριο που σήμερα διαμορφώνεται στα ιστορικά χαμηλά του 0,05% Στην Ελλάδα η τιμή του 3ετούς ομολόγου ενισχύθηκε στα 93,40 λεπτά του ευρώ από 93,10 λεπτά που ήταν η τιμή τις πρωινές ώρες της συνεδρίασης.

Ταυτόχρονα υποχώρησε η απόδοση στο 7,60% από 7,75% το πρωί. Το 5ετές ομόλογο κατέγραψε αύξηση της τιμής τους στα 92,20 λεπτά από 92,00 λεπτά το πρωί και η απόδοση υποχώρησε στο 7,35% από 7,40% στην έναρξη των συναλλαγών. Η ελληνική δεκαετία ενισχύθηκε στα 73,50 λεπτά από 73,30 λεπτά στην αρχή της συνεδρίασης. Η απόδοση κυμάνθηκε στο 7,60%. Το spread κατέγραψε άνοδος και έφθασε τις 707 μονάδες βάσης από 703 μονάδες βάσης στην έναρξη των συναλλαγών. 

Σημαντική υποχώρηση σημειώνουν οι αποδόσεις των ευρωομολόγων, καθώς ο επικεφαλής της ΕΚΤ επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι τον προσεχή Δεκέμβριο θα εξετασθεί το θέμα για παράταση της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Έτσι η ιταλική δεκαετία παρουσιάζει σημαντική υποχώρηση στην απόδοσή της σε σχέση με το πρωί και διαμορφώνεται στο 1,53% από 1,61% στην αρχή των συναλλαγών.

Η γαλλική δεκαετία έχει αυτή την ώρα απόδοση 0,88% έναντι 0,93% το πρωί, η ισπανική δεκαετία καταγράφει απόδοση 1,67% από 1,75% στην αρχή των συναλλαγών. Η απόδοση της πορτογαλικής δεκαετίας διαμορφώνεται στο 1,11% από 1,16% στην αρχή της συνεδρίασης. Η γερμανική δεκαετία εμφανίζει απόδοση 0,53% από 0,57% που ήταν η αντίστοιχη απόδοση στο ξεκίνημα της ημέρας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή