Σύντομα

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση τουριστών από Σουηδία, Πολωνία βλέπουν οι tour operators

Την εκτίμηση ότι θα αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας το 2016 από τη Σουηδία και την Πολωνία εξέφρασαν οι μεγαλύτεροι tour operators των εν λόγω χωρών σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στην Αθήνα η διοργανώτρια εταιρεία της 1ης έκθεσης για την Ελλάδα στη Βαρσοβία Grecka Panorama I Cypr (11-13 Δεκεμβρίου 2015) και της 3ης στη Στοκχόλμη Grekland Panorama (12-14 Φεβρουαρίου 2016). Οι tour operators της Πολωνίας ανέφεραν ότι η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Πολωνούς. Ο εμπορικός ακόλουθος της πολωνικής πρεσβείας στην Ελλάδα Μίροσλαβ Γκότζντιζ εκτίμησε ότι οι Πολωνοί τουρίστες στην επόμενη 3ετία μπορεί να φθάσουν σε 1,5 εκατ. Οι tour operators της Σκανδιναβίας ανέφεραν για το 2016 ότι η Ελλάδα ευνοείται από τη γεωπολιτική συγκυρία, ενώ αρνητικός παράγοντας είναι η αύξηση των τιμών λόγω των μεταβολών στον ΦΠΑ.

Ενα πρόγραμμα για την τουριστική προώθηση της χώρας μας στην Κίνα εγκαινίασε πρόσφατα το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Πεκίνο, μέσω συνεργασίας του με την κινεζική διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα Ctrip. Στο πλαίσιο αυτό, το γραφείο διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή στελεχών της διαδικτυακής πλατφόρμας. Τα στελέχη ταξίδεψαν στην Αθήνα, στη Σαντορίνη, στη Μύκονο, στην Κρήτη και στη Ρόδο. Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, το Ctrip είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα παροχής τουριστικών προϊόντων στην Κίνα, με περισσότερα από 250 εκατ. μέλη.

Συμφωνία εξυγίανσης για την «Εδραση»

Την επιβίωσή της για τα προσεχή χρόνια εξασφάλισε χθες, με κάθε επισημότητα, η «Εδραση – Χ. Ψαλλίδας», καθώς επικυρώθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η συμφωνία εξυγίανσης της κατασκευαστικής εταιρείας με τους πιστωτές της και συγκεκριμένα το 75,14% αυτών. Με βάση αυτήν, πρόκειται να ρυθμιστούν συνολικές οφειλές 207,3 εκατ. ευρώ, μέσω διαγραφής οφειλών προς τις τράπεζες, παράταση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών και πωλήσεις ακινήτων και πάγιων περιουσιακών στοιχείων. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2014 η «Εδραση» είχε, μεταξύ άλλων, συσσωρευμένες οφειλές ύψους 140,2 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, 15,6 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο, 11,7 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους, 11,3 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία και 10,7 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές. Βάσει των όρων της συμφωνίας η αποπληρωμή των οφειλών προς τις τράπεζες θα γίνει μέσω της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ύψους 34 εκατ. ευρώ. Επίσης, εργαζόμενοι, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία θα λάβουν το 100% των οφειλομένων μέσω καταβολής ισόποσων δόσεων κατά τη διάρκεια των προσεχών ετών.

Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των προσφύγων από την ΕΥΔΑΠ

Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των προσφύγων έχει αναλάβει η ΕΥΔΑΠ, με στόχο να συμβάλει στην ομαλότερη διαχείριση του προβλήματος των προσφύγων. Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, η ΕΥΔΑΠ, «ανταποκρινόμενη στον κοινωνικό της ρόλο και στην ευαισθησία που τη διακρίνει για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, για ένα μήνα προσφέρει 1.750 τεμάχια χυμούς και ανάλογη ποσότητα κρουασάν και μπισκότων στους πρόσφυγες που έχουν στεγαστεί στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου». Οι πρωτοβουλίες της ΕΥΔΑΠ για τη στήριξη των προσφύγων θα συνεχιστούν και η διοίκησή της έχει ήδη δρομολογήσει την αγορά Τ-shirt, τα οποία θα διατεθούν στα παιδιά των προσφύγων που στεγάζονται στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή