Μάρδας: Εντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από τη Γαλλία

Μάρδας: Εντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από τη Γαλλία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είδαμε, εγώ τουλάχιστον για πρώτη φορά, ένα έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από τη πλευρά των Γάλλων», τόνισε την Δευτέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, ο κ. Μάρδας, υποστήριξε ότι «συζητήσαμε θέματα του ενδιαφέροντός μας για περίπου 45 λεπτά. Τους δόθηκαν πάρα πολλές γραπτές πληροφορίες, γιατί είχαμε περίπου ετοιμαστεί σε ορισμένες ερωτήσεις που πιθανότατα θα έκαναν, οπότε είχαμε έτοιμες απαντήσεις, και τις δώσαμε και σε ό,τι αφορά το θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων», προσθέτοντας ότι «έχει ρυθμιστεί ένα ραντεβού τον Γενάρη, έτσι ώστε να εξειδικεύσουμε κάποια θέματα, τα οποία τέθηκαν τώρα επί τάπητος».

Σε ερώτηση για το νησί της Αιγιλείας και την πρόταση για «ελληνικό Νταβός», όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «αυτή είναι μια σκέψη πάρα πολύ απλή, όπου θέλουμε ένα νησί να το κάνουμε παγκόσμιο συνεδριακό κέντρο, και στο πλαίσιο βέβαια του καλοκαιριού, να γίνεται και το "θερινό Νταβός", δηλαδή συναντήσεις αρχηγών κρατών ή αξιωματούχων, κάτι το οποίο γίνεται στο Νταβός της Ελβετίας τον χειμώνα».

«Κι αυτή η σκέψη είναι πάρα πολύ απλή. Θα χτιστεί ένα νησί, όπου κάθε κράτος-μέλος του ΟΗΕ θα κληθεί, έτσι ώστε να τού δοθεί ένας συγκεκριμένος φόρος και θα χτίσει τη δική του εστία… Δεν είναι κάτι της τελευταίας στιγμής, υπάρχει μια μελετητική ομάδα κεφάτων ανθρώπων, ούτε είναι εταιρίες συμβολαίων ούτε τίποτα», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή