«Τρύπα» 350 εκατ. στον προϋπολογισμό από… λάθος

«Τρύπα» 350 εκατ. στον προϋπολογισμό από… λάθος

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα λάθος, το οποίο κοστίζει περί τα 350 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό και προκαλεί επιπρόσθετο «πονοκέφαλο» στο οικονομικό επιτελείο, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, εντοπίστηκε τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν υπολογιζόταν η αποδοτικότητα των μέτρων που αποφασίστηκαν, τα τεχνικά κλιμάκια της κυβέρνησης και των θεσμών δεν πρόσεξαν ότι συμπεριέλαβαν δύο φορές το δημοσιονομικό όφελος από την κατάργηση των εκπτώσεων του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Ετσι, αντί να υπολογίσουν όφελος για τον προϋπολογισμό του 2016 της τάξης των 350 εκατ. ευρώ, υπολόγισαν όφελος περίπου 700 εκατ. ευρώ.

Πλέον, στο υπουργείο Οικονομικών προσπαθούν να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ είναι σαφές ότι το πρόβλημα που ανέκυψε καθιστά ακόμα δυσκολότερη την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων για την αντικατάσταση της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να εντοπίσει μέτρα της τάξης των 350 εκατ. ευρώ για να καλύψει το λάθος των προηγούμενων μηνών και να διασφαλίσει την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή