«Δεν υπάρχουν ταμειακές με παράνομο λογισμικό»

«Δεν υπάρχουν ταμειακές με παράνομο λογισμικό»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπαρέρχεται τις κατηγορίες περί «πειραγμένων» ταμειακών μηχανών ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων & Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων (ΣΕΚΤ).

Αποδίδει δε τα κρούσματα παραποίησης φορολογικών στοιχείων στους υπολογιστές που λειτουργούν εν είδει ταμειακής μηχανής.

Ειδικότερα ο ΣΕΚΤ, με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με τον εντοπισμό «αδήλωτων-μαϊμού ταμειακών μηχανών σε επιχειρήσεις εστίασης», επισημαίνει ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο με τις υποχρεώσεις που προβλέπει και τα αυστηρά πρόστιμα και η τεχνολογική εξέλιξη κάνουν πολύ εύκολο και άμεσο τον εντοπισμό κάθε «κακόβουλου επιχειρηματία» που θέλει να εξαπατήσει το κράτος και να κάνει χρήση «αδήλωτης-μαϊμού» ταμειακής μηχανής.

Σε ό,τι αφορά τις «πειραγμένες ταμειακές μηχανές», αυτές δεν είναι ταμειακές μηχανές, παραδέχεται, αλλά υπολογιστές που συνδέονται σε έναν εκτυπωτή. «Τόσο η τελευταία ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ όσο και όλες όσες σχετικές έχουν υπάρξει τα τελευταία χρόνια αναφέρονται σε περιπτώσεις “επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης” που εξέδιδαν τις αποδείξεις προς τους πελάτες, με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού που είχαν εγκαταστήσει στους Η/Υ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΣΕΚΤ. Σημειώνει δε «ότι σε καμιά περίπτωση δεν έχει αναφερθεί ταμειακή μηχανή ή φορολογικός μηχανισμός που να έχει “παράνομο λογισμικό” ή “πειραγμένα σύνολα Ζ”».

Σύμφωνα με τον ΣΕΚΤ, οι ταμειακές μηχανές και οι φορολογικοί μηχανισμοί είναι το αδιαμφισβήτητο «εργαλείο» για να αποδεικνύεται η παραβατικότητα. Τέλος, ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι πρέπει να λάβει σάρκα και οστά η «μνημονιακή» υποχρέωση της χώρας (ν. 3943/2011) για τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών και την αποστολή των δεδομένων τους στη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή