Επιδείνωση για τα εγχώρια ομόλογα

Επιδείνωση για τα εγχώρια ομόλογα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπιδεινώθηκε σήμερα η εικόνα στην εγχώρια αγορά ομολόγων με τους επενδυτές να προσπαθούν να αποτιμήσουν, αλλά και να διασαφηνίσουν, τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που θα εισέλθει προς ψήφιση αύριο το βράδυ στην Βουλή.

Ταυτόχρονα αύριο στις 11.30 το πρωί ώρα Ελλάδος στην Φρανκφούρτη θα ανακοινωθούν από την ΕΚΤ τα αποτελέσματα των stress tests για τις 4 συστημικές Ελληνικές τράπεζες.

Το Ελληνικό 10ετες ομόλογο ξεκίνησε την σημερινή συνεδρίαση με αρχική απόδοση στο 7,70% για να φθάσει το 7,75% στη λήξη των συναλλαγών. Ταυτόχρονα είχαμε υποχώρηση στη τιμή του ομολόγου στα 72,70 λεπτά του ευρώ από 73 λεπτά που ήταν η αρχική τιμή. Ετσι σημειώθηκε αύξηση του spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό) έκλεισε στις 723 μονάδες βάσης από 719 μονάδες βάσης που ήταν το spread στην αρχή της συνεδρίασης.

Στο 5ετές ομόλογο η απόδοση αναρριχήθηκε στο 7,60% και η τιμή κυμάνθηκε στα 91,60 λεπτά του ευρώ. Η ελληνική 3ετία είχε σήμερα απόδοση στο 8,20% και τιμή που διαμορφώθηκε στα 92,60 λεπτά του ευρώ.

Ανοδος των αποδόσεων παρατηρήθηκε στη τελευταία συνεδρίαση του Οκτωβρίου για τα ευρωομόλογα των χωρών της Νοτίου Ευρώπης. Το ιταλικό δεκαετές ομόλογο έκλεισε με απόδοση 1,48% από 1,44% στο ξεκίνημα της ημέρας. Το γαλλικό δεκαετές ξεκίνησε την συνεδρίαση με απόδοση 0,85% για να ενισχυθεί στη διάρκεια των συναλλαγών στο 0,87%. Το ισπανικό δεκαετές ομόλογο είχε απόδοση 1,68% από 1,61% τις πρώτες ώρες των συναλλαγών και το πορτογαλικό δεκαετές εμφάνισε στη λήξη της συνεδρίασης απόδοση στο 2,55% από 2,46% στην αρχή της ημέρας.

Μικρή άνοδος κατεγράφη για την απόδοση του δεκαετούς ιρλανδικού ομολόγο στο 1,10% από 1,09% στην αρχή των συναλλαγών  και επίσης το γερμανικό δεκαετές ομόλογο έκλεισε στο 0,52% με αρχική απόδοση στο 0,51%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή