Αρνητικό κλίμα στο Χ.Α. μετά την κατάθεση του ν/σ για τις τράπεζες

Αρνητικό κλίμα στο Χ.Α. μετά την κατάθεση του ν/σ για τις τράπεζες

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στην διάρκεια της συνεδριασης ήταν η αφορμή να κορυφωθουν σήμερα-τελευταία συνεδρίαση του μηνα-οι ρευστοποιήσεις τραπεζικών τίτλων.

Οι ασάφειες και τα ερωτηματικά που δημιούργησε το νομοσχέδιο και θα πρέπει να απαντηθούν μέχρι αύριο το βράδυ στη Βουλή όπλισε τους πωλητές που προσέτρεξαν να πουλήσουν τραπεζικούς τίτλους. Ενδοσυνεδριακά ο τραπεζικός δεικτης έφθασε να υποχωρεί έως και -16,15%. Τελικά ο γενικός δείκτης υποχώρησε -2,03% στις 701,22 μονάδες ενώ έφθασε να υποχωρεί μέχρι και -2,92% στις 694,89 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 47,77 εκατ. ευρώ. Ο Οκτώβριος ήταν ο πιό αποδοτικός χρηματιστηριαός μήνας με συνολικά κέρδη +7,18% και ενώ ηδη συμπληρώθηκαν 120 μέρες με capital controls στην ελληνική οικονομία.

Ο Νοέμβριος φέρνει τις αυξήσεις κεφαλαίου των τεσσάρων τραπεζών αλλά και τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2015 των εισηγμένων, που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, μιας και θα αποτυπωθεί το κόστος των capital controls στις επιδόσεις του τρίτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης. Ολες σχεδόν οι εισηγμένες επιθυμούν να ξεχαστεί γρήγορα το 2015, που περιελάμβανε τρεις εκλογικές διαδικασίες (δύο εθνικές εκλογές και ένα δημοψήφισμα) αλλά και την επιβολή capital controls.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή