Ενίσχυση για τις τιμές των κρατικών ομολόγων

Ενίσχυση για τις τιμές των κρατικών ομολόγων

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνισχύονται για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση οι τιμές των τριών κρατικών ομολόγων στην εγχώρια πλατφόρμα (ΗΔΑΤ) καθώς καταγράφονται επιλεκτικές αγορές τίτλων από ξένα χαρτοφυλάκια της Δυτικής Ευρώπης και τις ΗΠΑ.

Η προσδοκία των επενδυτών ότι η Ελλάδα θα λάβει τα 2 δισ. ευρώ μετά τις 15 Νοεμβρίου και αφού έχουν ψηφισθεί στη Βουλή και τα 48 προαπαιτούμενα ενισχύει το αγοραστικό ενδιαφέρον. Το spread (διαφορά απόδοσης του ελληνικού 10ετους ομολόγου με το αντίστοιχο δεκαετές γερμανικό ομόλογο που σήμερα έκλεισε στο 0,57%), ανήλθε στις 708 μονάδες βάσης από 729 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Τρίτης. Η τιμή του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στα 73,20 λεπτά του ευρώ και η απόδοση στο 7,65%.

Η ελληνική πενταετία έκλεισε σήμερα στα 92,30 λεπτά και απόδοση στο 7,35%. Η ελληνική τριετία εμφάνισε απόδοση στο 7,70% και τιμή στα 93,30 λεπτά του ευρώ. Υποχώρησαν οι τιμές των ευρωομολόγων με τη γαλλική δεκαετία να έχει απόδοση στο 0,92% ενώ η ιταλική δεκαετία έχει απόδοση 1,63%.

Στην ιβηρική χερσόνησο η ισπανική δεκαετία κατέγραψε απόδοση 1,71% και η πορτογαλική δεκαετία είχε απόδοση 2,50%. Το Ιρλανδικό δεκαετές ομόλογο σημείωσε απόδοση 1,13%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή