Συμμετοχή των Ελλήνων επενδυτών στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, ζητά ο ΣΜΕΧΑ

Συμμετοχή των Ελλήνων επενδυτών στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, ζητά ο ΣΜΕΧΑ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, προκειμένου οι Έλληνες επενδυτές να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών, ζήτησε για ακόμη μία φορά ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), ενώ ζητά και από τις τράπεζες να βρουν τρόπο, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις αυξήσεις και οι εγχώριοι επενδυτές.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, Σπ. Κυρίτσης, θα πρέπει να υπάρξουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και για τους Έλληνες, επισημαίνοντας ότι ο σημερινός τρόπος λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς είναι στρεβλός και όχι ισότιμος για τους Έλληνες επενδυτές, σε σχέση με την αντιμετώπιση που έχουν οι ξένοι.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, η πολύμηνη εμπειρία έχει διαψεύσει τις ανησυχίες ότι θα υπήρχε μεγάλη εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό από την ελεύθερη λειτουργία του Χρηματιστηρίου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, Αλ. Μωραϊτάκης, τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή όλων των επενδυτών, καθώς δεν είναι ηθικό οι Έλληνες επενδυτές που έχουν καταγράψει υψηλές απώλειες από την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση να μην αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή