Ενισχύθηκαν οι τιμές των κρατικών ομολόγων

Ενισχύθηκαν οι τιμές των κρατικών ομολόγων

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύθηκαν την Παρασκευή οι τιμές των τριετών και πενταετών κρατικών ομολόγων ενώ σταθερή παρέμεινε η τιμή στο δεκαετές κρατικό ομόλογο.

Οι ξένοι επενδυτές για το σύνολο της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου που ολοκληρώθηκε σήμερα πραγματοποίησαν επιλεκτικές αγορές ελληνικών τίτλων χρέους. Αλλωστε αυτό μαρτυρά και η αξία των συναλλαγών στην ηλεκτρονική δευτερογενής αγορά τίτλων (ΗΔΑΤ) που ξεπέρασε συνολικά τα 25 εκατ. ευρώ στις πέντε συνεδριάσεις της εβδομάδας.

Η τιμή του τριετούς ελληνικού ομολόγου έκλεισε σήμερα στα 94,00 λεπτά του ευρώ από 93,70 λεπτά που ήταν στην έναρξη των συναλλαγών. Παράλληλα η απόδοση διαμορφώθηκε στο 7,30% από 7,40% το πρωί. Στην ελληνική 5ετία η τιμή του ομολόγου το πρωί ανερχόταν στα 92,60 λεπτά και έκλεισε στα 92,80 λεπτά. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 7,20% από 7,25% στην έναρξη των συναλλαγών. Η ελληνική 10ετία είχε σήμερα τιμή στα 73,30 λεπτά και απόδοση στο 7,60%.

Το spread (διαφορά απόδοσης μεταξύ 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό) διαμορφώθηκε σήμερα στις 694 μονάδες βάσης έναντι 700 μονάδων βάσης το πρωί και 728 μονάδες βάσης που ήταν το spread στην αρχή της εβδομάδας.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι αποδόσεις των ευρωομολόγων μετά την ανακοίνωση για αύξηση των θέσεων εργασίας στην αμερικανική οικονομία. Ειδικότερα η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου έκλεισε στο 0,66% από 0,60% που ήταν η απόδοση το πρωί.

Το δεκαετές ιρλανδικό ομόλογο ξεκίνησε τη συνεδρίαση με απόδοση 1,16% και έκλεισε στο 1,23%, το πορτογαλικό δεκαετές κατέγραψε αύξηση 7 μονάδων βάσης στην απόδοση του από το πρωί και αναρριχήθηκε στο 2,68%. Η ισπανική δεκαετία έκλεισε με απόδοση στο 1,87% από 1,82% το πρωί και η γαλλική δεκαετία είχε απόδοση 0,99% από 0,93% στην αρχή των συναλλαγών. Τέλος η απόδοση της ιταλικής δεκαετίας ενισχύθηκε 4 μονάδες βάσης από το πρωί και διαμορφώθηκε στο 1,74%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή