Συνάντηση του Γ. Σταθάκη με το προεδρείο του ΣΕΤΕ

Συνάντηση του Γ. Σταθάκη με το προεδρείο του ΣΕΤΕ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα της αντιμετώπισης των κινδύνων που εγκυμονεί η κατάργηση που ισχύει από την 1η Νοεμβρίου, του διαχωρισμού των τουριστικών από τις αστικές μισθώσεις τόσο για τα έσοδα του κράτους όσο και για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς έθεσε, μεταξύ άλλων, το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και οι πρόεδροι των κλαδικών ενώσεων μελών του σε χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και την αναπληρώτρια υπουργό Ελενα Κουντουρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουριστικοί επιχειρηματίες σε σχέση με το εν λόγω θέμα κατέθεσαν τις απόψεις τους με στόχο τη διασφάλιση κανόνων υγιούς ανταγωνισμού, φορολογικής δικαιοσύνης καθώς και ασφάλειας ως προς τη φιλοξενία των επισκεπτών. Ολες οι πλευρές συμφώνησαν ότι η εξασφάλιση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ και η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελούν πρωταρχικούς σκοπούς. Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα του νέου Επενδυτικού και του νέου ΕΣΠΑ, ενώ επιβεβαιώθηκε η επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η ρευστότητα των τουριστικών επιχειρήσεων αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Μόνο, έτσι, τονίστηκε από το ΣΕΤΕ ο τουρισμός ως βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας θα είναι σε θέση να συνεχίσει να συμβάλει θετικά σε τοπικό και εθνικό επίπεδο στο ΑΕΠ αλλά και την απασχόληση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή