Σαπέν: Θέλουμε συμφωνία για την Ελλάδα

Σαπέν: Θέλουμε συμφωνία για την Ελλάδα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις προκειμένου οι δανειστές της Ελλάδας να καταβάλλουν στη χώρα μας την υποδόση των 2 δισ.  έχουν φτάσει σε οριστικό αδιέξοδο, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, τάσσεται υπέρ της εκταμίευσης.

Ο κ. Σαπέν, σε δηλώσεις του λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup, είπε σε δημοσιογράφους ότι η Ελλάδα «καταβάλλει αξιωσημείωτες προσπάθειες για την υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων», προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που την Δευτέρα επιτευχθεί η πολυπόθητη για την χώρα μας συμφωνία, θα «πρέπει να σημαίνει πρόοδο στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εκταμίευση της δόσης».

«Η Ελλάδα καταβάλλει αξιοσημείωτες προσπάθειες. Έχουν σεβαστεί απολύτως τη συμφωνία του Ιουλίου» ανέφερε ο γάλλος υποικ, ενώ για το «αγκάθι» της πρώτης κατοικίας είπε ότι «ένα  ζήτημα παραμένει ανοιχτό και αυτό δεν είναι άλλο από την κατάσχεση κατοικίας για τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους».

Καταλήγοντας ο κ. Σπαέν επεσήμανε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η χώρα του επιθυμούν την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή