Ανοδος στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Ανοδος στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων καθώς παραμένει ομιχλώδης η εικόνα της συνεδρίασης του Eurogroup αφού τα μηνύματα παραμένουν ανησυχητικά για την Αθήνα. Ταυτόχρονα οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία ανέβασαν τις αποδόσεις των ευρωομόλογων στις χώρες της ευρωζώνης.

Στην ελληνική πλατφόρμα (ΗΔΑΤ) η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 7 εκατ. ευρώ, ποσό ασφαλώς χαμηλό σε σύγκριση με τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται για τα ελληνικά ομόλογα στις διεθνείς αγορές.

Η τιμή του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ανήλθε στα 73,45 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 7,61%. Έτσι το spread(διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο που έκλεισε σήμερα στο 0,69%) ανήλθε στις 693 μονάδες βάσης. Η τιμή του 5ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στα 92,00 λεπτά του ευρώ και η απόδοση έφθασε το 7,45%. Η τιμή του 3ετούς ομολόγου έκλεισε στα 93,60 λεπτά του ευρώ και η απόδοση έφθασε το 7,56%.

Στα ευρωομόλογα η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου αναρριχήθηκε στο 2,83% από 2,68% που ήταν η απόδοση της περασμένης Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2015. Το ιταλικό δεκαετές ομόλογο έκλεισε με απόδοση 1,77%, το ισπανικό δεκαετές ομόλογο είχε απόδοση 1,95% και το γαλλικό δεκαετές ομόλογο είχε απόδοση 1,01%. Το ιρλανδικό δεκαετές ομόλογο κατέγραψε σημερινή απόδοση στο 1,26%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή