Ρέγκλινγκ: «Βιώσιμο για τα επόμενα δέκα χρόνια το ελληνικό χρέος»

Ρέγκλινγκ: «Βιώσιμο για τα επόμενα δέκα χρόνια το ελληνικό χρέος»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο για τα επόμενα δέκα χρόνια δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Στήριξης ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για κούρεμα του ελληνικού χρέους και ούτε το ΔΝΤ το προτείνει άλλωστε.

Τέσσερις από τις πέντε χώρε σε πρόγραμμα είναι «success stories» είπε ο κ. Ρέγκλινγκ και συμπληρώνει ότι «η Ελλάδα είναι ιδιαίτερη περίπτωση». «Θα αποτελέσει επίσης "success story", μόνο αν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Μάλιστα, σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι αναλαμβάνουν έμμεσο ρίσκο για το νέο δάνειο προς την Αθήνα.

Πριν τον Ιανουάριο η Ελλάδα ήταν «πρωταθλήτρια στις μεταρρυθμίσεις» και κινείτο σε θετική κατεύθυνση καθώς η ανταγωνιστικότητα είχε βελτιωθεί πάλι, περισσότεροι άνθρωποι έβρισαν δουλειά η χώρα είχε επιστρέψει στις αγορές και είχε σκαρφαλώσει στην λίστα της παγκόσμιας Τράπεζας που ταξινομούσε την ευκολία για να κάνει δουλειές σε μία χώρα. «Αυτό σταμάτησε απότομα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρέγκλινγκ είπε επίσης ότι οι μεταρρυθμίσεις θα είναι πιθανότατα αρκετά οδυνηρές για τις χώρες σε πρόγραμμα, όμως, τόνισε πως σε αντάλλαγμα, αυτές οι χώρες έλαβαν «πραγματική αλληλεγγύη» από τους εταίρους τους στην Ευρωζώνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή