Εβδομάδα διολίσθησης για τις τραπεζικές μετοχές

Εβδομάδα διολίσθησης για τις τραπεζικές μετοχές

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικούς πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές, το Χρηματιστήριο ολοκλήρωσε την τρίτη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Νοεμβρίου με εβδομαδιαία κέρδη 0,95% εξαιτίας της θετικής πορεία των blue chips στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Σήμερα η Εθνική τράπεζα  έκλεισε στα 0,224 ευρώ στο limit down -30%. Η Alpha Βank  έκλεισε στα 0,060 ευρώ με άνοδο +1,26%. Η Πειραιώς έκλεισε στα 0,015 ευρώ με πτώση -28%. Η Eurobank έκλεισε σήμερα στα 0,016 ευρώ με άνοδο +6,1%.

Αυτή την εβδομάδα είδαμε στο Χρηματιστήριο από τη μία πλευρά την πλήρη ισοπέδωση των 4 τραπεζικών μετοχών, όπου για πρώτη φορά στην 139χρονη ιστορία του Χ.Α., το άθροισμα της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών βρέθηκε μόλις στα 1,87 δισ. ευρώ. Από την θετική πλευρά των συνεδριάσεων αναδείχθηκαν οι υγιείς και εξαγωγικές επιχειρήσεις που έκαναν την διάφορα και αρχίζουν πλέον να προσελκύουν περισσότερα κεφάλαια απ' οτι οι τράπεζες.

Ο γενικός δείκτης σήμερα υπέστη απώλειες -1,73% και θα ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου από τις 658,84 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα και ανήλθε στα 29,70 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή