Σύντομα

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ασφαλιστική αγορά ενόψει της ευρωπαϊκής οδηγίας Solvency II

Η εφαρμογή της οδηγίας για τη φερεγγυότητα των ασφαλιστικών εταιρειών, γνωστή ως Solvency II, αν και αποτελεί μεγάλη πρόκληση στη δύσκολη τρέχουσα συγκυρία, θα βάλει τα θεμέλια για τη μελλοντική ανάπτυξη αλλά και τη σημαντική αύξηση της αξιοπιστίας του κλάδου. Αυτό υποστηρίζει η οικονομολόγος και μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την προσαρμογή της οδηγίας Solvency II στο ελληνικό δίκαιο, κ. Μυρτώ Χαμπάκη, στο βιβλίο της με τίτλο «Solvency II – Η μεγάλη εικόνα», που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Το Solvency II, που τίθεται σε ισχύ από το 2016, φιλοδοξεί να επιτύχει την εδραίωση ενός σταθερού πλαισίου ολιστικής διαχείρισης κινδύνου στον ασφαλιστικό κλάδο, που πέραν των ενισχυμένων κεφαλαιακών απαιτήσεων, στοχεύει στην ολοκληρωμένη χαρτογράφηση των πολιτικών αλλά και των διαδικασιών των εταιρειών, επιφέροντας έτσι την πλήρη διαφάνεια.

Η ΕΧΑΕ (Ελληνικά Χρηματιστήρια) θα αναλάβει την εκκαθάριση και τον διακανονισμό των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Κύπρου, στο πλαίσιο της επέκτασης της συνεργασίας των δύο χρηματιστηρίων. Να υπενθυμίσουμε ότι τα δύο χρηματιστήρια έχουν συστήσει κοινή πλατφόρμα συναλλαγών από τον Οκτώβριο του 2006. Οπως ανακοίνωσε σε χθεσινή εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Κύπρου Μάριος Πηλαβάκης, σχεδιάζεται η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου του πρώτου διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου (ETF).

Ασφαλιστήρια με ιστορία και καλλιτεχνική αξία

Δεκάδες ασφαλιστήρια συμβόλαια που εκδόθηκαν από το 1860 μέχρι και το 1960, με καλλιτεχνική, ιστορική και ασφαλιστική αξία, περιλαμβάνει η ιδιωτική συλλογή του εκδότη κ. Ευάγγελου Σπύρου, που παρουσιάστηκε σε έκθεση με τίτλο «Ασφαλιστήρια με ιστορία και καλλιτεχνική αξία», την περασμένη εβδομάδα στον χώρο τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ο επισκέπτης της έκθεσης παρατηρώντας τα συμβόλαια, συνειδητοποιεί τον στενό δεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης με τη σύγχρονη ελληνική οικονομική ιστορία, αλλά και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της χώρας και στην προστασία του πληθυσμού σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες όπως η περίοδος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στα εγκαίνια, που παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Σπύρος Μαυρόγαλος, ο οποίος χαρακτήρισε την έκθεση ιδιαίτερης σημασίας και υπογράμμισε ότι στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι η «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» να αποτελέσει τόπο συγκέντρωσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας της Αθήνας.

Ενδιαφέρον της Mama Shelter Hotels για παρουσία στην Αθήνα

Το ενδιαφέρον για την επέκταση της παρουσίας της ξενοδοχειακής αλυσίδας Mama Shelter Hotels και στην Αθήνα εξεδήλωσε ο ιδρυτής κ. Σερζ Τριγκανό, μιλώντας σε συνέδριο με θέμα «Hospitality.Next: Building a boutique destination». Ο κ. Τριγκανό έκανε μνεία στους τρόπους με τους οποίους αναπτύχθηκε η ξενοδοχειακή αλυσίδα σε διεθνές επίπεδο. Στο πάνελ τον ομιλητών του συνεδρίου συμμετείχε, επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος του Αστέρα Βουλιαγμένης, Πολυχρόνης Γριβέας, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο επενδυτικό τοπίο όπως διαμορφώνεται στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά με το ενδιαφέρον τοποθέτησης κεφαλαίων από ξένους επιχειρηματικούς ομίλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή