Eνισχύονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Eνισχύονται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνισχύονται  οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στο ξεκίνημα της τελευταίας εβδομάδας του Νοεμβρίου, με τις συναλλαγές να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Σήμερα συνεδριάζει ο ESM για να εγκρίνει την εκταμίευση των 2 δις. ευρώ για την Ελλάδα και πλέον οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο δεύτερο πακέτο αποκρατικοποιήσεων το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου για την εκταμίευση ακόμη 1 δις. ευρώ.

Η τιμή του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στα 76,90 λεπτά του ευρώ και η απόδοση στο 7%. Το 5ετές ελληνικό ομόλογο έχει τιμή στα 94,50 λεπτά του ευρώ και η απόδοση στο 6,60%. Το 3ετες ελληνικό ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 6,50% και έχει τιμή στα 95,30 λεπτά του ευρώ. Το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό που ανέρχεται στο 0,52%)  διαμορφώνεται σήμεραι στις 648 μονάδες βάσης από 654 μονάδες βάσης που είχε κλείσει το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Σε πτωτική τροχιά βρίσκονται σήμερα οι αποδόσεις των ευρωομολόγων της Νοτίου Ευρώπης. Ειδικότερα η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου φθάνει το 1,52%, η γαλλική δεκαετία έχει απόδοση 0,85% και η ισπανική δεκαετία έχει απόδοση 1,66%. Η πορτογαλική δεκαετία έχει απόδοση 2,51% και το δεκαετές ιρλανδικό ομόλογο έχει απόδοση στο 1,03%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή