Πρόσθετοι φόροι 300 εκατ. σε 25.000 επιχειρήσεις

Πρόσθετοι φόροι 300 εκατ. σε 25.000 επιχειρήσεις

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό των 300 εκατ. ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν έως το τέλος του έτους περίπου 25.000 επιχειρήσεις. Χθες, αναρτήθηκαν στο Taxis, και συγκεκριμένα στην ενότητα Προσωποποιημένη Πληροφόρηση, τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα οποία οι παραπάνω επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλουν πρόσθετους φόρους στο πλαίσιο της αναδρομικής αύξησης των προκαταβολών φόρου για τα εισοδήματα του 2014, από το 80% στο 100%.

Πρόκειται για προσωπικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα, κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς, εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα καθώς και κοινοπραξίες προσωπικών εταιρειών. Μάλιστα, οι εν λόγω φορείς θα ενημερωθούν σχετικά με την πρόσθετη φορολογική υποχρέωσή τους με ηλεκτρονικό μήνυμα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ θα μπορούν να αποπληρώσουν τους επιπλέον φόρους σε δύο δόσεις, μία μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και μία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί πως σήμερα ή αύριο αναμένεται να αναρτηθούν στο Τaxis και τα σημειώματα για καταβολή των τελών κυκλοφορίας, που πρέπει να εξοφληθούν έως το τέλος του έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT