ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσθετοι φόροι 300 εκατ. σε 25.000 επιχειρήσεις

eforia1--2

Το ποσό των 300 εκατ. ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν έως το τέλος του έτους περίπου 25.000 επιχειρήσεις. Χθες, αναρτήθηκαν στο Taxis, και συγκεκριμένα στην ενότητα Προσωποποιημένη Πληροφόρηση, τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα οποία οι παραπάνω επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλουν πρόσθετους φόρους στο πλαίσιο της αναδρομικής αύξησης των προκαταβολών φόρου για τα εισοδήματα του 2014, από το 80% στο 100%.

Πρόκειται για προσωπικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα, κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς, εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα καθώς και κοινοπραξίες προσωπικών εταιρειών. Μάλιστα, οι εν λόγω φορείς θα ενημερωθούν σχετικά με την πρόσθετη φορολογική υποχρέωσή τους με ηλεκτρονικό μήνυμα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ θα μπορούν να αποπληρώσουν τους επιπλέον φόρους σε δύο δόσεις, μία μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και μία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί πως σήμερα ή αύριο αναμένεται να αναρτηθούν στο Τaxis και τα σημειώματα για καταβολή των τελών κυκλοφορίας, που πρέπει να εξοφληθούν έως το τέλος του έτους.