Στάση αναμονής απέναντι στα ελληνικά ομόλογα τηρούν οι επενδυτές

Στάση αναμονής απέναντι στα ελληνικά ομόλογα τηρούν οι επενδυτές

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή άνοδος στις τιμές των 3ετών και 5ετών κρατικών ομολόγων σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της αγοράς κρατικών εκδόσεων χρέους ενώ αντίθετα η 10ετία υποχώρησε και αυξήθηκε η απόδοσή της. Οι επενδυτές τηρούν θέση αναμονής για τις ελληνικές εκδόσεις καθώς οι πολιτικές εξελίξεις επανέρχονται στο προσκήνιο με αφορμή την σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Η 10ετία εμφάνισε σήμερα τιμή στα 75,60 λεπτά του ευρώ από 75,70 λεπτά την Τετάρτη ενώ η απόδοση σήμερα ενισχύθηκε στο 7,25% από 7,20% στη χθεσινή συνεδρίαση. Το 5ετές ομόλογο έχει τιμή στα 93,60 λεπτά του ευρώ και είναι ενισχυμένο κατά 40 μονάδες βάσης σε σχέση με την χθεσινή μέρα ενώ η απόδοση υποχώρησε στο 6,95% από 7,05% την Τετάρτη. Το 3ετές κρατικό ομόλογο έχει σημερινή τιμή στα 95 λεπτά από 94,40 λεπτά την χθεσινή μέρα. Το spread(διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) διαμορφώθηκε στις 678 μονάδες βάσης από 673 μονάδες βάσης την Τετάρτη.

Σταθεροποιητική εικόνα παρουσίασαν σήμερα οι αποδόσεις των ευρωομολόγων. Το ιταλικό και γαλλικό δεκαετές ομόλογο είχαν αντίστοιχα απόδοση 1,43% και 0,80% που ήταν οι ίδιες αποδόσεις και την χθεσινή μέρα.

Το Ισπανικό δεκαετές είχε απόδοση 1,56% την Τετάρτη και σήμερα  υποχωρεί οριακά στο 155%. Υποχωρεί στο 2,33% το δεκαετές πορτογαλικό ομόλογο έναντι 2,40% στη χθεσινή συνεδρίαση. Το ιρλανδικό δεκαετές ομόλογο έχει απόδοση 0,96% από 0,97% την χθεσινή μέρα ενώ το δεκαετές γερμανικό ομόλογο εμφανίζει την ίδια απόδοση 0,47% και την Τετάρτη και στη σημερινή συνεδρίαση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή