Επέκταση τουριστικής σεζόν σε 9 μήνες τον χρόνο από το 2016

Επέκταση τουριστικής σεζόν σε 9 μήνες τον χρόνο από το 2016

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επέκταση της τουριστικής σεζόν για το 2016 από την 1η Μαρτίου έως και την 30ή Νοεμβρίου πρώτα στις Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου –λόγω των καλών καιρικών συνθηκών– αποφασίσθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού.

Στη σύσκεψη για τον συντονισμό των δράσεων, ενόψει της σεζόν του 2016, που έγινε υπό την προεδρία της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά, συμμετείχαν εκπρόσωποι των 13 Περιφερειών, φορέων του τουρισμού και του ΕΟΤ. Η κ. Κουντουρά ζήτησε προτάσεις από τις Περιφέρειες και τους φορείς για κοινές δράσης προώθησης το 2016. Επίσης ανέφερε ότι το υπ. Τουρισμού και το υπ. Εξωτερικών συνεργάζονται για την εξασφάλιση της ταχείας έκδοσης βιομετρικής βίζας για τις εκτός Σένγκεν χώρες.

Στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Ελλάδας-Ρωσίας συμφωνήθηκε να υπάρξουν δράσεις για τη σταθερή διείσδυση του τουρισμού μας στη ρωσική αγορά. Εξάλλου, σε ομιλία της σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ανέφερε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που κατατίθεται σύντομα, θα περιλαμβάνει κριτήρια, χρονοδιαγράμματα και προϋποθέσεις χρηματοδότησης για την ίδρυση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των τουριστικών εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών τους, ενώ θα προβλεφθεί συνδυασμός χρηματοδοτικών εργαλείων, επιδοτήσεων και φορολογικών κινήτρων. Επιπλέον σημείωσε ότι το μέλλον της ξενοδοχειακής βιομηχανίας είναι τα σύνθετα καταλύματα, και στο πλαίσιο αυτό προωθείται η ανακαίνιση και επαναλειτουργία παλαιών ξενοδοχείων και η παροχή κινήτρων για την ανανέωσή τους σε νέες μονάδες. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε σειρά επικείμενων νομοθετικών ρυθμίσεων για την οριοθέτηση ζωνών τουριστικής ανάπτυξης αλλά και για το πλαίσιο λειτουργίας της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης κατοικιών που πραγματοποιείται μέσω Διαδικτύου για την αντιμετώπιση φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή