Βελτιωμένες οι τιμές των κρατικών ομολόγων

Βελτιωμένες οι τιμές των κρατικών ομολόγων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Bελτίωση παρουσίασαν σήμερα οι τιμές των κρατικών ομολόγων, γεγονός το οποίο οφείλεται σε κερδοσκοπικές κινήσεις των ξένων διαχειριστών προκειμένου να εκμεταλλευθούν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη που δημιούργησε η μεγάλη πτώση των τελευταίων συνεδριάσεων.

Ωστόσο το κλίμα για την Ελληνική οικονομία παραμένει ιδιαίτερα ευμετάβλητο και επηρεάζεται από τις καθημερινές κινήσεις της Κυβέρνησης απέναντι στις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο για τα 13 προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφισθούν και να εφαρμοσθούν. Επίσης το κλίμα στην εγχώρια οικονομία έχει επιβαρυνθεί και από τη παραίτηση του προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφού είναι αξιοσημείωτο αυτό που  καταγγγέλουν οι Ελληνες επιχειρηματίες ότι από τις 17 Νοεμβρίου 2015 δεν είχε εισέλθει και δεν είχε εξέλθει κανένα εμπορικο βαγόνι από την Ειδομένη.

Η τιμή του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στα 70,60 λεπτά του ευρώ και η απόδοση στο 8,15%. Η τιμή του 5ετούς ομολόγου ανέρχεται στα 90,20 λεπτά του ευρώ και η απόδοση υποχώρησε στο 8,20%. Το 3ετές ελληνικό ομόλογο έχει τιμή στα 93,30 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 8%.

Στα ευρωομόλογα της χωρών της Νοτίου Ευρώπης, η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου ανέρχεται στο 1,53%, του γαλλικού δεκαετούς ομολόγου η απόδοση φθάνει το 0,88% και του ισπανικού δεκαετούς ομολόγου η απόδοση διαμορφώνεται στο 1,59%. Το δεκαετές Πορτογαλικό ομόλογο έχει απόδοση 2,44%  το ιρλανδικό δεκαετές ομόλογο παρουσίασε απόδοση 1,08%.

Το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ανέρχεται σήμερα στις 758 μονάδες βάσης με την απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου να φθάνει σήμερα στο 0,57%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή