Αρνητικό το κλίμα στην εγχώρια αγορά ομολόγων λόγω καθυστερήσεων στις μεταρρυθμίσεις

Αρνητικό το κλίμα στην εγχώρια αγορά ομολόγων λόγω καθυστερήσεων στις μεταρρυθμίσεις

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρευστοποιήσεις ήπιου χαρακτήρα στα ομόλογα 3ετούς και 10ετούς διάρκειας εκδηλώθηκαν σήμερα στην εγχώρια αγορά πλατφόρμων (HΔΑΤ) ενώ αντίθετα σταθερή είναι η εικόνα στο 5ετές ομόλογο. Το κλίμα πάντως στα dealing rooms των τραπεζών παραμένει αρνητικό αφού η Ελλάδα θα πρέπει να επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις αν και ο στόχος της άντλησης των 50 δις. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις κρίνεται ανέφικτος.

Η τιμή του 3ετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα στα 93,00 λεπτά του ευρώ λόγω των ρευστοποιήσεων ενώ χθές το ομόλογο είχε αποτιμηθεί στα 93,30 λεπτά. Επίσης η απόδοση του 3ετούς σήμερα  ενισχύθηκε στο 8,25% από 8,00% την Τετάρτη. Το 5ετές ομόλογο δεν παρουσίασε αποκλίσεις σε σχέση με την χθεσινή μέρα και αποτιμται στα 90,20 λεπτά με απόδοση στο 8,20%. Το 10ετές ομόλογο έχει τιμή στα 69,80 λεπτά και είναι μειωμένη σε σχέση με την χθεσινη συνεδρίαση που είχε διαμορφωθεί στα 70,60 λεπτά. Η σημερινή απόδοση του 10ετούς διαμορφώθηκε στο 8,35% έναντι 8,15% της χθεσινής μέρας. Το spread του 10ετούς ομολόγου επιδεινώθηκε σήμερα και αναρριχήθηκε στις 778 μονάδες βάσης από 758 μονάδες βασης την Τετάρτη.

Σταθεροποιητική εικόνα καταγράφεται στις αποδόσεις των δεκαετών ευρωομολόγων των χωρών της Νοτίου Ευρώπης. Καμία μεταβολή δεν παρουσιάζουν σε σχέση με την Τετάρτη οι αποδόσεις τω δεκαετών σε Ιταλία και Γαλλία που ανέρχονται σε 1,53% και 0,88% αντίστοιχα. Μικρή άνοδος 2 μονάδων βάσης σημειώνει το δεκαετές ισπανικό ομόλογο που ανέρχεται στο 1,61% ενώ το δεκαετές πορτογαλικό ομόλογο υποχωρεί 3 μονάδες βάσης σε σχέση με την Τετάρτη και φθάνει το 2,41%. Το Ιρλανδικό δεκαετές ομόλογο έχει απόδοση 1,08% που είναι ίδια  σε σχέση με την συνεδρίαση της Τετάρτης ενώ το 10ετές γερμανικό ομόλογο επίσης δεν παρουσιάζει μεταβολή σε σύγκριση με την χθεσινή συνεδρίαση και διαμορφώνεται στο 0,57%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή